• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Відсотки по гривневих кредитах знижуються
    Опубликовано: 2005-04-29 12:04:17
    Зараз, коли долар слабкий, українці активніше позичають у валюті. А заощаджують - у гривнях. Банкіри хочуть виправити ситуацію і змусити людей брати кредити саме у національній валюті під привабливо низькі відсотки.

    Як правило, валюту позичають на житло чи автомобілі. Нинішня ціна кредиту – від 14 до 16 відсотків річних. За прогнозами, після різкого здешевлення долара, попит на і так вже популярні серед населення, валютні кредити зросте на третину. Щоб його збити, банкіри змінюватимуть ставки. Позики в доларах стануть дочими, у гривні — дешевше.

    Валентина Жуковська, перший заступник голови правління комерційного банку: "Пока что предложение денег на рынке и низкая инвестактивность субъектов предпринимательской деятельности останавливает нас от таких вот решений".

    Антон Погорєлов, директор департаменту роздрібного бізнесу комерційного банку: "Можно ожидать, что в перспективе 3-4-5 месяцев спрос по-прежнему будет возрастать, но банки не смогу обеспечивать соответствующие объемы".

    Дефіцит доларів банки можуть компенсувати низькими ставками за гривневими депозитами. Знижуватимуть їх поступово – відсоток за місяць. Не виключено, що у вересні за гривню платитимуть лише 9% річних. За зниженням вартості депозитів очікують і падіння ставок за кредитами у національній валюті.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.