• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ПРЕС-РЕЛІЗ про найбільш резонансні злочини та події на 20.01.2006 р.
    Опубликовано: 2006-01-20 16:17:00

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 130 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 273 (59,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 7 вбивств, 10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 49 пограбування, 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    до органів внутрішніх справ України надійшло 2 130 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 273 (59,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 7 вбивств, 10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 49 пограбування, 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 23 особи. У правопорушників вилучено 2 пістолети, 2 обрізи мисливських рушниць, 6 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 3 гранати, 625 набоїв, 700 грамів вибухівки, 9 електродетонаторів.

    затримано 23 особи. У правопорушників вилучено 2 пістолети, 2 обрізи мисливських рушниць, 6 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 3 гранати, 625 набоїв, 700 грамів вибухівки, 9 електродетонаторів.

    За злочини в сфері обігу тичних засобів та психотропних речовин затримано 160 осіб. У них вилучено більше 12,2 кілограма тиків.

    затримано 160 осіб. У них вилучено більше 12,2 кілограма тиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 567 осіб.

    до відповідальності притягнуто 1 567 осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 44 особи.

    заарештовано 44 особи.

    Упродовж минулої доби порушено 199 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 83 – у сфері службової діяльності, у тому числі 20 про хабарництво.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 72 доньо-транспортних пригоди, у яких 12 осіб загинули та 85 - травмовано.

    зафіксовано 72 доньо-транспортних пригоди, у яких 12 осіб загинули та 85 - травмовано.

    У місті Нововолинську Волинської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 27-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він вранці 19 січня у своїй квартирі під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем 34-річного громадянина Республіки Грузія.

    в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 27-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він вранці 19 січня у своїй квартирі під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем 34-річного громадянина Республіки Грузія.

    У місті Ясинувата Донецької області на вулиці було знайдено мертвим з ножовим пораненням шиї 27-річного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 22-річного місцевого жителя, раніше судимого, який увечері 18 січня на вулиці вдарив загиблого ножем під час сварки, що виникла на ґрунті ревнощів.

    на вулиці було знайдено мертвим з ножовим пораненням шиї 27-річного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 22-річного місцевого жителя, раніше судимого, який увечері 18 січня на вулиці вдарив загиблого ножем під час сварки, що виникла на ґрунті ревнощів.

    У Доманівському районі Миколаївської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 25-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 13 січня в покинутому будинку з метою пограбування заподіяв смертельні тілесні ушкодження 42-річному жителю Рахівського району Закарпатської області.

    в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 25-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 13 січня в покинутому будинку з метою пограбування заподіяв смертельні тілесні ушкодження 42-річному жителю Рахівського району Закарпатської області.

    У Богуславському районі Київської області у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовим пораненням шиї 79-річну пенсіонерку. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 67-річного громадянина без певного місця ання і роботи, який вдарив жінку ножем під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв.

    у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовим пораненням шиї 79-річну пенсіонерку. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 67-річного громадянина без певного місця ання і роботи, який вдарив жінку ножем під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв.

    Сімейний „бізнес” на крові...

    У Біляївському районі Одеської області в полі на околиці села Холодної Балки тиждень тому було знайдено мертвим з травмою голови 55-річного жителя обласного центру, приватного таксиста. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів у місті Мелітополі Запорізької області міліцією затримано 41-річну місцеву жительку П. та її 19-річного сина. Попередньо встановлено, що вони 8 січня на околиці зного села разом з 43-річним чоловіком П. вбили таксиста з метою заволодіння його автомобілем. Викрадене вилучено. Вживаються заходи щодо затримання співучасника злочину.

    в полі на околиці села Холодної Балки тиждень тому було знайдено мертвим з травмою голови 55-річного жителя обласного центру, приватного таксиста. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів у місті Мелітополі Запорізької області міліцією затримано 41-річну місцеву жительку П. та її 19-річного сина. Попередньо встановлено, що вони 8 січня на околиці зного села разом з 43-річним чоловіком П. вбили таксиста з метою заволодіння його автомобілем. Викрадене вилучено. Вживаються заходи щодо затримання співучасника злочину.

    У Татарбунарському районі Одеської області у своєму будинку було знайдено мертвим з травмою голови 37-річного чоловіка. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 19-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 16 січня в будинку під час сварки на ґрунті неприязних відносин заподіяв господарю смертельні тілесні ушкодження.

    у своєму будинку було знайдено мертвим з травмою голови 37-річного чоловіка. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 19-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 16 січня в будинку під час сварки на ґрунті неприязних відносин заподіяв господарю смертельні тілесні ушкодження.

    У Нововолинську Волинської області затримано 36-річного громадянина, за місцем ання якого вилучено 700 грамів вибухівки та 9 електродетонаторів.

    затримано 36-річного громадянина, за місцем ання якого вилучено 700 грамів вибухівки та 9 електродетонаторів.

    Майно з мобілізаційного резерву „пішло по руках”

    У місті Кривий Ріг Дніпропетровської області міліцією викрито директора відкритого акціонерного товариства, який протягом 1995 - 2000 років без відповідного дозволу Державного комітету України з державного матеріального резерву використав металевий прокат з мобілізаційного резерву, що зберігався на території зного товариства, чим завдав збитки державі на загальну суму 538,2 тис. гривень. Прокуратурою одного з районів міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

    міліцією викрито директора відкритого акціонерного товариства, який протягом 1995 - 2000 років без відповідного дозволу Державного комітету України з державного матеріального резерву використав металевий прокат з мобілізаційного резерву, що зберігався на території зного товариства, чим завдав збитки державі на загальну суму 538,2 тис. гривень. Прокуратурою одного з районів міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

    За хабар – можна все... Якщо не попадешся.

    В Автономній Республіці Крим міліцією викрито посадовця однієї з установ виконання покарань, який у січні минулого року вимагав та отримав 1 тисячу доларів США хабара від місцевого жителя за сприяння в умовно-достроковому звільненні його сина, засудженого за вбивство. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

    міліцією викрито посадовця однієї з установ виконання покарань, який у січні минулого року вимагав та отримав 1 тисячу доларів США хабара від місцевого жителя за сприяння в умовно-достроковому звільненні його сина, засудженого за вбивство. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

    В Івано-Франківську міліцією викрито голову гаражного кооперативу, який вимагав та отримав 2 тис. грн.. хабара від місцевого жителя за надання земельної ділянки для будівництва гаража в зному кооперативі. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

    міліцією викрито голову гаражного кооперативу, який вимагав та отримав 2 тис. грн.. хабара від місцевого жителя за надання земельної ділянки для будівництва гаража в зному кооперативі. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

    У Сімферополі міліцією викрито посадовця відкритого акціонерного товариства “Крименерго”, який отримав 200 доларів США хабара від приватного підприємця за сприяння в укладенні угоди про постачання електроенергії до офісу останнього. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

    міліцією викрито посадовця відкритого акціонерного товариства “Крименерго”, який отримав 200 доларів США хабара від приватного підприємця за сприяння в укладенні угоди про постачання електроенергії до офісу останнього. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

    На Хмельниччині міліцією викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю та керуючої відділенням одного з комерційних банків. Зокрема, остання вимагала та отримала 1,2 тис. грн хабара від посадових осіб зного товариства за сприяння в отриманні кредиту. У свою чергу посадові особи зазначеного товариства надали неправдиву інформацію про наявність заставного майна та незаконно отримали від комерційного банку кредит у сумі 50 тис. гривень. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.368, ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 та ч.2 ст.222 КК України (одержання хабара, зловживання владою або службовим становищем, службове підроблення та шахрайство з фінансовими ресурсами).

    міліцією викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю та керуючої відділенням одного з комерційних банків. Зокрема, остання вимагала та отримала 1,2 тис. грн хабара від посадових осіб зного товариства за сприяння в отриманні кредиту. У свою чергу посадові особи зазначеного товариства надали неправдиву інформацію про наявність заставного майна та незаконно отримали від комерційного банку кредит у сумі 50 тис. гривень. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.368, ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 та ч.2 ст.222 КК України (одержання хабара, зловживання владою або службовим становищем, службове підроблення та шахрайство з фінансовими ресурсами).

    На Львівщині міліцією викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, який розтратив 1,1 млн. грн., отриманих в рамках інвестиційного проекту для придбання обладнання з виробництва електродів. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

    міліцією викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, який розтратив 1,1 млн. грн., отриманих в рамках інвестиційного проекту для придбання обладнання з виробництва електродів. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

    Виявляється, на безробітті теж можна заробляти

    На Тернопільщині викрито директора сільськогосподарського фермерського господарства, який протягом 2003-2005 років вимагав та отримував від місцевих жителів хабарі за надання їм фіктивних довідок про роботу та звільнення зі зного господарства. Задокументовано 42 факти отримання правопорушником хабарів на загальну суму 12,8 тис. гривень. Ці довідки подавалися до районного центру зайнятості населення для отримання статусу безробітного та соціальної допомоги. Таким чином з місцевого бюджету було незаконно виплачено допомогу по безробіттю та на утримання дітей на загальну суму понад 45 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.368 КК України (зловживання владою або службовим становищем та одержання хабара).

    викрито директора сільськогосподарського фермерського господарства, який протягом 2003-2005 років вимагав та отримував від місцевих жителів хабарі за надання їм фіктивних довідок про роботу та звільнення зі зного господарства. Задокументовано 42 факти отримання правопорушником хабарів на загальну суму 12,8 тис. гривень. Ці довідки подавалися до районного центру зайнятості населення для отримання статусу безробітного та соціальної допомоги. Таким чином з місцевого бюджету було незаконно виплачено допомогу по безробіттю та на утримання дітей на загальну суму понад 45 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.368 КК України (зловживання владою або службовим становищем та одержання хабара).

    Продали гуртожиток, не спитавшись господарів

    У Чернівцях міліцією викрито колишнього голову правління відкритого акціонерного товариства та арбітражного керуючого, які без рішення загальних зборів акціонерів реалізували товариству з обмеженою відповідальністю приміщення гуртожитку. Як наслідок, зловмисники завдали збитки акціонерам на загальну суму 1,1 млн. грн. та залишили без житла 60 сімей працівників ВАТ. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень.

    міліцією викрито колишнього голову правління відкритого акціонерного товариства та арбітражного керуючого, які без рішення загальних зборів акціонерів реалізували товариству з обмеженою відповідальністю приміщення гуртожитку. Як наслідок, зловмисники завдали збитки акціонерам на загальну суму 1,1 млн. грн. та залишили без житла 60 сімей працівників ВАТ. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень.

    "ДЗГ МВС України"

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.