• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент України виступає за підписання усіма політичними силами угоди про проведення чесних виборів у березні цього року
    Опубликовано: 2006-01-24 09:54:00

    Про це Віктор Ющенко заявив сьогодні на спільній прес-конференції після закінчення переговорів з Прем\'єр-міністром Швеції Йораном Перссоном. «Я виступаю за те, щоб усі політичні сили підписали угоду про проведення чесних демократичних виборів», – сказав Президент України.

    Президент вважає, що учасники політичного процесу мають оголосити мораторій на рішення, які можуть дестабілізувати ситуацію в країні. «Сьогодні ми говоримо про те, щоб кожна сторона прийняла мораторій на прийняття рішень, які дестабілізують ситуацію – чи то парламент, чи то уряд», – підкреслив він.

    В. Ющенко перекй, що уряд і парламент напередодні виборів мають стояти на одній «фундаментальній позиції: політична стабільність». «В основі того діалогу, який сьогодні ведеться, лежить одне: представити парламентським виборам країну політично збалансовану, стабільну», – наголосив він. «Це важливо для виборця. Тоді ми ваємо якість виборів», – сказав Президент.

    Водночас В. Ющенко наголосив, що з парламентом, сформованим у 2002 році «досить недемократично», важко шукати конструктивних шляхів взаємодії. «Ви чудово знаєте, в яких кабінетах і чиєю диктаторською рукою він формувався», – сказав Глава держави. «Ми маємо той парламент, який може бути далеко не адекватний суспільним і політичним настроям, але якщо ми демократи, ми повинні це поважати», – зазначив Глава держави.

    Торкаючись майбутніх виборів, Президент висловив переконання, що «для України це унікальний виклик, оскільки – у широкому розумінні слова – чесних, демократичних виборів у цій країні ще не проводилося». В. Ющенко також заявив, що ні адмінресурс, ні державні кошти не будуть задіяні на виборах в інтересах будь-якої політичної сили.

    Президент також підкреслив, що на вибори вже запрошені міжнародні спостерігачі, які також вестимуть моніторинг політичних процесів в Україні. «Ми демонструємо дивовижно відкриту політику», – сказав Віктор Ющенко.

    "Офіційне представництво"

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.