• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Запоріжжі банківські працівники викрали на своєму робочому місці понад 1,3 млн.гривень
    Опубликовано: 2006-01-24 11:34:00

    Службою безпеки України припинено протиправну діяльність кількох посадовців Запорізької філії одного з комерційних банків.

    Зловмисники періодично вилучали з каси цієї фінансової установи значні грошові суми без оформлення будь-яких належних документів. Замість “позичених” грошей ними виготовлялися так звані “ляльки” – пачки з 2 та 5 гривневих купюр, які лише обкладалися зовні 100 та 200 гривневими банкнотами. Скомпоновані у такий спосіб гроші зловмисники намагалися так розташовувати у банківських сховищах, аби вони не одразу потрапляли на очі. Лише за друге півріччя 2005 року із каси банку у такий спосіб було викрадено понад 1 млн. 300 грн.

    Поки що невідомо, як надалі розраховували нечисті на руку посадовці банку приховувати від чисельних ревізій таку масштабну підміну, чи збиралися колись повертати “позику” і як далеко сягали їхні плани - механізм зловживання викрили оперативники УСБУ в Запорізькій області і зараз з’ясовуються деталі справи.

    За даним фактом слідчим відділом регіонального управління спецслужби порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”. Ведеться слідство.

    "Урядовий портал"

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.