• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зміни до Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування"
    Опубликовано: 2006-02-20 14:35:00

    Комітет у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів рекомендує Верховній Раді відхилити проект закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов\'язкове державне пенсійне страхування", поданий народними депутатами О.Царьовим та В.Хомутинніком

    Законопроектом пропонується внести зміни до Закону України "Про загальнообов\'язкове державне пенсійне страхування" та встановити звітність для визначеного кола страхувальників один раз на квартал, а для всіх інших один раз на рік.

    Комітет вважає що законодавча пропозиція є неприйнятною з таких підстав:

    - за даними щомісячної звітності органами Пенсійного фонду визначаються показники середньої заробітної плати працівників за кожний місяць для призначення пенсій;

    - на підставі обліку нарахованих (а це дані із щомісячної звітності страхувальника) та сплачених сум страхових внесків здійснюється обчислення страхового стажу для призначення пенсії.

    На думку ів Комітету, запровадження квартальної звітності збільшить термін призначення пенсії на 4 місяці і заявник отримає свою пенсію лише через 5 місяців після звернення (згідно частини 5 статті 45 Закону рішення про призначення пенсій приймається не пізніше 10 днів з дня надходження документів про призначення пенсії).

    Законопроект, вважають народні депутати, також є неприйнятним, оскільки термін сплати страхових внесків безпосередньо пов\'язаний зі строками звітності, а введення щомісячної звітності дало позитивний результат в питаннях покращання платіжної дисципліни та застосування органами Пенсійного фонду заходів примусового стягнення боргів зі сплати страхових внесків. Тобто у разі встановлення квартальної звітності строки стягнення боргів збільшаться на 4 місяці, що негативно вплине на доходну частину бюджету Фонду.

    "ВРУ"

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.