• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Удовенко взяв участь у роботі Всеукраїнської конференції
    Опубликовано: 2006-02-20 15:37:00

    Голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Геннадій Удовенко взяв участь у роботі Всеукраїнської конференції "Міжнаціональні відносини в Україні: питання інформаційного простору"

    У своєму виступі щодо проблем висвітлення міжнаціональних відносин у ЗМІ України Г.Удовенко наголосив на тому, що традиційно загальнонаціональні кампанії, якими є чергові парламентські вибори, супроводжуються активізацією у ЗМІ теми міжетнічних взаємин. "Причому порушується якнайширший спектр проблем: від загальної стратегії державної етнополітики до окремих її аспектів правового, мовного, культурного, конфесійного, інформаційного характеру тощо. Пояснення цьому криється, насамперед, у поліетнічності населення України, 22,2% його складають громадяни, які відносять себе до національних меншин. До того ж, це одна з найактивніших когорт виборців, за голосами яких деякими політичними угрупованнями ведеться справжня гонитва", - вважає народний депутат.

    Г.Удовенко застеріг журналістів та усіх суб´єктів виборчого процесу від дій, які прямо чи опосередковано можуть вести до дестабілізації міжнаціональної рівноваги в державі. Ним було висловлено побажання, щоб вітчизняні ЗМІ, виходячи із своїх творчих можливостей і переваг у впливові на масову свідомість, відігравали конструктивнішу роль у гармонізації міжетнічних відносин, підтриманні та зміцненні гармонії і злагоди у поліетнічному українському суспільстві.

    "ВРУ"

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.