• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Найбільш резонансні злочини та події на 20.02.2006 р.
    Опубликовано: 2006-02-20 16:55:00

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 1567 заяв про злочини. Вжитими заходами 876 (55,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійних напади, 54 пограбування, 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

    до органів внутрішніх справ України надійшло 1567 заяв про злочини. Вжитими заходами 876 (55,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійних напади, 54 пограбування, 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 25 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, обріз мисливської рушниці, 5 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 100 грамів вибухівки та 405 набоїв.

    затримано 25 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, обріз мисливської рушниці, 5 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 100 грамів вибухівки та 405 набоїв.

    За злочини в сфері обігу тичних засобів та психотропних речовин затримано 92 особи. У них вилучено 21,3 кілограма тиків.

    затримано 92 особи. У них вилучено 21,3 кілограма тиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 245 осіб.

    до відповідальності притягнуто 1 245 осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 особи.

    заарештовано 22 особи.

    Упродовж минулого тижня порушено 912 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 358 – у сфері службової діяльності, у тому числі 82 про хабарництво.

    порушено 912 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 358 – у сфері службової діяльності, у тому числі 82 про хабарництво.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 85 доньо-транспортних пригод, у яких 13 осіб загинули та 111 - травмовано.

    зафіксовано 85 доньо-транспортних пригод, у яких 13 осіб загинули та 111 - травмовано.

    Викрадачів “Морського виду” затримано

    У місті Одеса в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителів міста Харків та Кіровоградської області (1959, 1979 р.н., обидва без постійного місця роботи, раніше судимі). Попередньо встановлено, що вони вночі 20 червня минулого року з приміщення Одеського художнього музею викрали картину Айвазовського “Морской вид”. Викрадене вилучено.

    в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителів міста Харків та Кіровоградської області (1959, 1979 р.н., обидва без постійного місця роботи, раніше судимі). Попередньо встановлено, що вони вночі 20 червня минулого року з приміщення Одеського художнього музею викрали картину Айвазовського “Морской вид”. Викрадене вилучено.

    Автокрадії-гастролери «покаталися» у п’яти областях

    На Хмельниччині затримано злочинну групу у складі шести місцевих жителів (1965-1982 р.н., усі без постійного місця роботи, один раніше судимий). Попередньо встановлено, що вони протягом 2004-2006 років скоїли понад 20 крадіжок транспортних засобів громадян на території Закарпатської, Київської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей. У затриманих вилучено пристрої та інструменти, що застосовувалися для зміни номерів кузовів, два обрізи мисливських рушниць та частину викраденого автотранспорту.

    затримано злочинну групу у складі шести місцевих жителів (1965-1982 р.н., усі без постійного місця роботи, один раніше судимий). Попередньо встановлено, що вони протягом 2004-2006 років скоїли понад 20 крадіжок транспортних засобів громадян на території Закарпатської, Київської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей. У затриманих вилучено пристрої та інструменти, що застосовувалися для зміни номерів кузовів, два обрізи мисливських рушниць та частину викраденого автотранспорту.

    На Хмельниччині затримано 41-річного та 42-річного жителів міста Рівне, які в лютому 2004 року вивезли до Чеської Республіки 20-річну місцеву жительку та продали її ам. Потерпілу повернено на батьківщину.

    затримано 41-річного та 42-річного жителів міста Рівне, які в лютому 2004 року вивезли до Чеської Республіки 20-річну місцеву жительку та продали її ам. Потерпілу повернено на батьківщину.

    Цукрові шахраї виявилися ще й контрабандистами

    У Вінницькій області під час розслідування кримінальної справи, порушеної відносно посадових осіб державного підприємства (за звинуваченням у підробленні документів, печаток, штампів та бланків, їх збуті, використанні підроблених документів), встановлено ще один факт скоєння ними злочину (контрабанда). Знаючи про існуючу заборону ввезення на територію України цукру-сирцю, вони незаконно уклали угоду з товариством з обмеженою відповідальністю однієї з держав СНД на переробку давальницької сировини (цукор-сирець тростинний) у кількості 38 тис. метричних тонн на загальну суму 12,3 млн. гривень. У подальшому надали неправдиві відомості до Вінницької митниці щодо власника ввезеного на територію України вказаної сировини.

    під час розслідування кримінальної справи, порушеної відносно посадових осіб державного підприємства (за звинуваченням у підробленні документів, печаток, штампів та бланків, їх збуті, використанні підроблених документів), встановлено ще один факт скоєння ними злочину (контрабанда). Знаючи про існуючу заборону ввезення на територію України цукру-сирцю, вони незаконно уклали угоду з товариством з обмеженою відповідальністю однієї з держав СНД на переробку давальницької сировини (цукор-сирець тростинний) у кількості 38 тис. метричних тонн на загальну суму 12,3 млн. гривень. У подальшому надали неправдиві відомості до Вінницької митниці щодо власника ввезеного на територію України вказаної сировини.

    На Дніпропетровщині працівниками УДСБЕЗ викрито голову спостережної ради відкритого акціонерного товариства, який упродовж 2001-2002 років уклав угоду з товариством з обмеженою відповідальністю на постачання продукції ВАТ. У подальшому ТОВ щомісяця сплачувало ВАТ за отриману продукцію по 80-90 відсотків від її вартості, у той час як кінцеві одержувачі продукції розраховувалися з ТОВ у повному обсязі. В результаті злочинних дій зловмисник незаконно заволодів коштами, які фактично належали ВАТ, на загальну суму понад 2,2 млн. грн., з яких 750 тис. грн. витратив на придбання акцій вказаного товариства. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство).

    працівниками УДСБЕЗ викрито голову спостережної ради відкритого акціонерного товариства, який упродовж 2001-2002 років уклав угоду з товариством з обмеженою відповідальністю на постачання продукції ВАТ. У подальшому ТОВ щомісяця сплачувало ВАТ за отриману продукцію по 80-90 відсотків від її вартості, у той час як кінцеві одержувачі продукції розраховувалися з ТОВ у повному обсязі. В результаті злочинних дій зловмисник незаконно заволодів коштами, які фактично належали ВАТ, на загальну суму понад 2,2 млн. грн., з яких 750 тис. грн. витратив на придбання акцій вказаного товариства. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство).

    На підробці рішення суду можна непогано «заробити»

    У Запорізькій області працівниками УДСБЕЗ викрито керівника групи по стягненню дебіторської заборгованості одного з відкритих акціонерних товариств, заступника директора обласної філії однієї з державних акціонерних компаній, посадових осіб одного з районних судів та державної нотаріальної контори. Вони минулого року підробили рішення райсуду про накладення арешту на майно (23 нежитлові приміщення загальною площею 8,2 тис. кв. метрів), яке було придбано директором науково-виробничої асоціації на відкритих торгах за 1,5 млн. грн., та вимагали й отримали від нього в якості винагороди 120 тис. грн. за скасування вказаного рішення. Слідчим управлінням УМВС України в Запорізькій області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст.190 КК України (шахрайство).

    працівниками УДСБЕЗ викрито керівника групи по стягненню дебіторської заборгованості одного з відкритих акціонерних товариств, заступника директора обласної філії однієї з державних акціонерних компаній, посадових осіб одного з районних судів та державної нотаріальної контори. Вони минулого року підробили рішення райсуду про накладення арешту на майно (23 нежитлові приміщення загальною площею 8,2 тис. кв. метрів), яке було придбано директором науково-виробничої асоціації на відкритих торгах за 1,5 млн. грн., та вимагали й отримали від нього в якості винагороди 120 тис. грн. за скасування вказаного рішення. Слідчим управлінням УМВС України в Запорізькій області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст.190 КК України (шахрайство).

    На Луганщині працівниками відділу ДСБЕЗ викрито директора центру підготовки кадрів одного з державних підприємств, який вимагав та отримав 1 тис. грн. хабара від місцевого жителя за видачу посвідчення про спеціальну кваліфікацію без проходження навчання. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України (одержання хабара).

    працівниками відділу ДСБЕЗ викрито директора центру підготовки кадрів одного з державних підприємств, який вимагав та отримав 1 тис. грн. хабара від місцевого жителя за видачу посвідчення про спеціальну кваліфікацію без проходження навчання. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України (одержання хабара).

    У місті Львові працівниками УДСБЕЗ викрито посадових осіб одного з проектних інститутів, які у 2001 році надали до управління комунального майна міськради та райдержадміністрації міста Львова підроблені документи щодо права інституту на користування будівлею (офіційно лише 60%). На підставі цих документів було прийнято рішення про передачу всієї будівлі у власність інституту, чим завдано збитків місцевому бюджету на загальну суму понад 12 млн. гривень. Органами прокуратури міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство).

    працівниками УДСБЕЗ викрито посадових осіб одного з проектних інститутів, які у 2001 році надали до управління комунального майна міськради та райдержадміністрації міста Львова підроблені документи щодо права інституту на користування будівлею (офіційно лише 60%). На підставі цих документів було прийнято рішення про передачу всієї будівлі у власність інституту, чим завдано збитків місцевому бюджету на загальну суму понад 12 млн. гривень. Органами прокуратури міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство).

    У місті Севастополі працівниками відділу ДСБЕЗ викрито директора відкритого акціонерного товариства та працівника одного з райвідділів УМНС, які вимагали та отримали 500 доларів США хабара від приватного підприємця за сприяння в одержанні дозволу для ведення комерційної діяльності в орендованому приміщенні на території зазначеного товариства. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України (одержання хабара).

    працівниками відділу ДСБЕЗ викрито директора відкритого акціонерного товариства та працівника одного з райвідділів УМНС, які вимагали та отримали 500 доларів США хабара від приватного підприємця за сприяння в одержанні дозволу для ведення комерційної діяльності в орендованому приміщенні на території зазначеного товариства. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України (одержання хабара).

    «Перетворили» недобудоване житло в… будівельні матеріали

    На Херсонщині працівниками відділу ДСБЕЗ викрито посадових осіб міжрайонної державної податкової інспекції, які в минулому році описали як будівельні матеріали, що не мають власника, п’ять недобудованих об’єктів житлового кварталу, оцінивши їх у 26,2 тис. грн. при фактичній вартості 2 млн. грн., які в подальшому були реалізовані. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

    працівниками відділу ДСБЕЗ викрито посадових осіб міжрайонної державної податкової інспекції, які в минулому році описали як будівельні матеріали, що не мають власника, п’ять недобудованих об’єктів житлового кварталу, оцінивши їх у 26,2 тис. грн. при фактичній вартості 2 млн. грн., які в подальшому були реалізовані. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

    На Чернігівщині викрито посадових осіб закритого акціонерного товариства, які у 2003 році внаслідок проведення фіктивних безтоварних операцій з двома приватними підприємствами незаконно отримали пільги зі сплати ПДВ, чим завдали збитки державі на суму понад 300 тис. гривень. Слідчим відділом Чернігівського міськуправління УМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

    викрито посадових осіб закритого акціонерного товариства, які у 2003 році внаслідок проведення фіктивних безтоварних операцій з двома приватними підприємствами незаконно отримали пільги зі сплати ПДВ, чим завдали збитки державі на суму понад 300 тис. гривень. Слідчим відділом Чернігівського міськуправління УМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

    "ДЗГ МВС України"

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.