• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Єхануров:" Уряд України зацікавлений в залученні японських інвестицій"
    Опубликовано: 2005-10-11 17:51:00
    Уряд України зацікавлений в залученні японських інвестицій у розвиток промисловості, особливо високотехнологічних галузей. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров під час зустрічі з Президентом японської Асоціації із торгівлі з Росією і країнами Східної Європи „РОТОБО” Тасуку Такагакі.. У зустрічі, яка відбулася за дорученням Президента України, також взяли участь представники провідних японських компаній, які входять до „РОТОБО”.
    В ході спілкування керівник українського Уряду відзначив активізацію торговельно-економічного та кредитно-фінансового співробітництва між двома країнами, підкресливши їх важливість для надання нового імпульсу усьому спектрові двосторонніх відносин.
    У цьому контексті Юрій Єхануров високо оцінив рішення Уряду Японії розпочати співробітництво з Україною за програмою Офіційної Допомоги Розвитку (ОДР) на основі першого і нового кредиту для реконструкції Державного міжнародного аеропорту ”Бориспіль” та висловив надію на позитивне рішення японського уряду стосовно другого проекту - спорудження мостового переходу через р. Південний Буг у Миколаєві.
    Глава Уряду запропонував активізувати кредитно-фінансове співробітництво між суб‘єктами підприємництва обох країн, як за програмою ОДР, так і на основі Меморандуму між Японським банком міжнародного співробітництва (ЯБМС) та ВАТ „Укрексімбанк” в рамках кредитної лінії для підтримки двосторонньої торгівлі у приватному секторі.
    Значні перспективи, на думку Юрія Єханурова, має також співпраця між Японією та Україною у космічній та авіабудівній сферах, аграрному секторі, розбудові транспортних коридорів на території України та модернізації інфраструктури українських міст.
    Для активізації співробітництва Прем’єр-міністр Юрій Єхануров запропонував утворити в рамках Асоціації „РОТОБО” відповідний орган, який відповідав би за співпрацю з Україною.
    ELCOMART Политика
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.