• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тарасюк: Литва є важливим партнером для України
    Опубликовано: 2005-11-14 15:48:00
    Важливим партнером України назвав Литовську Республіку міністр закордонних справ Борис Тарасюк у ході переговорів зі своїм литовським колегою Антанасом Вальонісом. Він нав також, що Президент Литви Валдас Адамкус був одним із учасників урегулювання внутрішньополітичної ситуації в Україні під час президентських виборів 2004 року.
    За словами Бориса Тарасюка, в ході переговорів сторони домовилися про дату робочої зустрічі радників із зовнішньополітичних питань, які готуватимуть засідання Ради Президентів України та Литви. Для активізації двостороннього економічного співробітництва МЗС готуватиме візит прем'єр-міністра України Юрія Єханурова, в ході якого планується підписати двосторонні документи, зокрема Угоду про торговельно-економічне і науково-технічне співробітництво, яка парафована обома сторонами.
    Крім того, в МЗС доопрацьовуються документи щодо визнання дипломів і наукових ступенів Україною і Литвою. Триває робота і над угодою щодо співробітництва в галузі боротьби з організованою злочинністю.
    В ході переговорів також обговорено питання візового режиму між країнами, а також про збільшення мережі консульських установ. Борис Тарасюк прийняв запрошення від свого литовського колеги відвідати Литовську Республіку. Візит міністра закордонних справ Литви до України Борис Тарасюк назвав символічним, оскільки він відбувається напередодні першої річниці Помаранчевої революції.
    "Урядовий портал"
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.