• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мін'юст України запрошує громадськість до дискусії
    Опубликовано: 2006-01-18 14:22:00

    Міністерство юстиції України запрошує усі зацікавлені громадські організації, державні установи, органи влади, громадян до дискусії з питання доцільності збереження практики найменування і перейменування державних підприємств, установ, організацій та інших об’єктів, зокрема, присвоєння їм назв на відзнаку історичних подій, на честь державних і громадських організацій, а також імен особливо видатних державних, громадсько-політичних діячів, захисників Батьківщини, героїв праці, діячів науки і культури.

    Зне питання регулюється нормативно-правовими актами, які є застарілими та не враховують реалій сучасного суспільно-політичного розвитку України. Це, зокрема, Указ Президії Верховної Ради Української РСР від 12 березня 1981 року “Про порядок вирішення питань адміністративно-територіального устрою Української РСР” та постанова Ради Міністрів Української РСР від 13 липня 1981 року № 371 “Про затвердження Положення про порядок найменування і перейменування державних підприємств, установ, організацій та інших об’єктів республіканського та місцевого підпорядкування”.

    В умовах сьогодення, коли Україна пріоритетним напрямком свого розвитку визначила політичне, правове, економічне наближення до демократичних стандартів, принципів провідних європейських держав, питання присвоєння імен підприємствам, установам, організаціям втрачають свою актуальність, оскільки за радянських часів вони мали перш за все ідеологічне наповнення.

    Прес-служба КМУ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.