• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гриценко відвідав Центр підготовки миротворців МО Угорщини
    Опубликовано: 2006-01-18 14:55:00

    Сьогодні, 18 січня, міністр оборони України Анатолій Гриценко в рамках офіційного візиту української військової делегації до Угорської Республіки відвідав військовий гарнізон міста Сольнок, де ознайомився з історією, структурою, завданнями та оснащенням Центру підготовки миротворців Міністерства оборони Угорської Республіки та підрозділів, які дислокуються на його території.

    Керівник вітчизняного оборонного відомства висловив особливу зацікавленість рівнем мовної підготовки офіцерів, тривалістю курсів, які організовані у Центрі, а також процедурою тестування та методикою, яка використовується під час навчання.

    Анатолій Гриценко підкреслив, що сьогодні у Збройних Силах України розгорнута серйозна робота щодо уточнення завдань до окремого полку (батальйону). Тому нам цікаво ознайомитися з існуючою нормативною базою Угорських Збройних Сил та порядком взаємодії між Міністерством оборони, Генеральним штабом, а також нижчими ланками військового управління і військами.

    Під час перебування в гарнізоні міста Сольнок Міністр оборони України цікавився організацією душпастирської служби. Відповідаючи на питання глави українського військового відомства, представники командування Центру розповіли, що практично у кожному батальйоні є свій представник духовенства. Під час бесіди також стало відомо, що між військовим відомством Угорщини та церквами укладена Угода про роботу представників духовенства у військових колективах.

    Анатолій Гриценко зазначив, що цей досвід буде корисним для України у світлі того, що зараз в Українській армії також триває робота щодо встановлення домовленостей з церквою. У зв’язку з цим він дав доручення українському військовому аташе узагальнити досвід Угорської армії в цьому питанні та до 1 лютого ц.р. передати його в Україну для детального вивчення в Збройних Силах України.

    В місті Сольнок Міністра оборони України також ознайомили з технікою та озброєнням, які використовуються військовими частинами, що дислокуються в цьому гарнізоні. Зокрема, з можливостями 86-го вертолітного полку Повітряних сил збройних сил Угорської Республіки, 34-го батальйону спеціальних операцій та легкого змішаного батальйону Сухопутних військ ЗС Угорської Республіки.

    Прес-служба КМУ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.