• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тарасюк провів переговори з главою зовнішньополітичного відомства Швеції
    Опубликовано: 2006-01-18 15:17:00

    17 січня ц.р. у ході візиту до Швеції Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк провів переговори з главою зовнішньополітичного відомства цієї країни Лайлою Фрейвальдс.

    Під час переговорів сторони обговорили шляхи поглиблення двостороннього співробітництва в політичній, економічній, культурній та гуманітарній сферах.

    Значну увагу під час зустрічі було приділено шляхам взаємодії в контексті нової Стратегії Уряду Швеції щодо співпраці з Україною на 2005-2008 роки, в якій чільне місце займають питання підтримки євроінтеграційних прагнень України шляхом реалізації відповідних двосторонніх проектів.

    Обговорюючи шляхи забезпечення енергетичної безпеки України та ЄС, керівники зовнішньополітичних відомств особливо відзначили важливість і перспективність розвитку співробітництва у сфері енергозбереження, та домовились про його подальше поглиблення.

    Л.Фрейвальдс, зокрема, відзначила, що вже протягом декількох десятків років енергозбереження залишається пріоритетом як для органів державної влади Швеції, так і для приватних компаній. Швеція готова поділитися своїм досвідом запровадження та розвитку енергозберігаючих технологій із залученням як проектів технічної допомоги, так і шведських ділових кіл, - підкреслила Міністр.

    Особливу увагу у ході переговорів було приділено питанням українсько-шведського співробітництва у сфері європейської інтеграції. Л.Фрейвальдс підкреслила підтримку Швецією зусиль України у цій сфері, зокрема шляхом здійснення конкретних проектів у сфері підвищення обізнаності міністерств і відомств України, наближення українського законодавства до норм і стандартів ЄС тощо.

    Зі шведського боку було також позитивно оцінено кроки України зі спрощення візового режиму для громадян ЄС та наголошено, що Швеція всіляко підтримуватиме якнайшвидше укладення угоди між Україною і ЄС щодо спрощення візового режиму для громадян України.

    У ході зустрічі співрозмовники також обмінялися думками щодо актуальних подій міжнародного життя. Глава зовнішньополітичного відомства України охарактеризував ситуацію в регіоні та окреслив зусилля нашої держави, спрямовані на поглиблення регіонального співробітництва із країнами-сусідами.

    Б.Тарасюк та Л.Фрейвальдс також обговорили низку питань, пов’язаних з підготовкою офіційного візиту Президента України В.Ющенка до Швеції, попередньо планованого на другу ину 2006 року, а також візиту в Україну Прем’єр-міністра Швеції Йорана Перссона, який відбудеться 23-24 січня ц.р.

    Прес-служба МЗС

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.