• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мельник провів засідання Урядового комітету
    Опубликовано: 2006-01-20 10:53:00

    До уваги учасників засідання було запропоновано постанову Кабінету Міністрів України “Про доповнення переліку спеціалізованих чних підприємств, які здійснюють імпорт та оптову торгівлю спиртом чним за кодом згідно з УКТЗЕД 2208 20 89 00”. Зазначений проект постанови підготовлено з метою виконання вимог частини другої статті 14 Закону України “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, чного і плодового, ьних напоїв та тютюнових виробів”. Йдеться, зокрема, про включення до Переліку підприємств товариства з обмеженою відповідальністю “Промислово-торговельна компанія ШАБО”, яке організувало повний цикл виробництва ку.

    Реалізація постанови Уряду додаткових витрат з державного бюджету не потребує. Прийняття ж цього документу сприятиме збільшенню обсягу виробництва ку, надходжень коштів до державного бюджету, створенню додаткових робочих місць.

    Без заперечень ами Комітету було схвалено склад спостережної ради Державної акціонерної компанії “Хліб України”.

    До нього, зокрема, увійшли: Павлюк Наталія Андріївна, заступник Міністра аграрної політики, голова ради; Данилишин Анатолій Антонович, директор департаменту фінансів АПК та природоохоронних заходів Мінфіну; Кондратенко Валерій Миколайович, заступник начальника Управління координації здійснення аграрної політики Секретаріату Кабінету Міністрів України, завідуючий сектором з питань удосконалення внутрігалузевих взаємовідносин і розвитку агропромислового ринку; Мітягіна Світлана Борисівна, заступник начальника управління законодавства з питань земельних відносин, агропромислового комплексу та охорони довкілля Мін’юсту; Пендзин Олег Володимирович, директор департаменту економічної конції та сектих перетворень Мінекономіки; Петров Віктор Михайлович, перший заступник Голови Фонду державного майна; Станів Ігор Антонович, заступник директора юридичного департаменту ДАК “Хліб України”, начальник управління майна та корпоративних прав, секретар ради.

    Прийняття даної Урядової постанови надасть можливість якісно покращити склад спостережної ради ДАК “Хліб України”, що сприятиме успішній реалізації компанією експортно-імпортних операцій на зерновому ринку у 2006 році.

    Значну увагу учасники засідання приділили обговоренню Концепції Загальнодержавної програми розвитку заповідної справи на період до 2020 року. Дане урядове розпорядження було прийняте. Міністерство охорони навколишнього природного середовища, яке визначено державним замовником Програми має доопрацювати її з Міністерством фінансів та Національною Академією наук України для остаточного прийняття на наступному засіданні Кабінету Міністрів.

    Як зазначено у Концепції, в останні роки значно знизилися темпи збільшення загальної площі природно-заповідного фонду, почастішали випадки нецільового використання, вилучення земель та водних об”єктів природно-заповідного фонду, недотримання режимів територій та об’єктів природно-заповідного фонду, зокрема рекреаційного використання.

    Не відповідає сучасним вимогам система моніторингу природних процесів у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного і міжнародного значення.

    Схвалення даної Концепції зумовить розроблення проекту Загальнодержавної програми, спрямованої на створення оптимальної системи збереження біологічного та ландшафтного різноманіття, збільшення загальної площі природно-заповідного фонду до 10 відсотків площі території України, забезпечення збалансованого та невиснажливого природокористування.

    Фінансове забезпечення виконання Програми здійснюватиметься за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, у тому числі державного і місцевих фондів охорони навколишнього природного середовища, грантів, спонсорської допомоги та інших джерел.

    Прес-служба КМУ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.