• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Негрич підписав Угоду про співробітництво з Німецьким інститутом стандартів
    Опубликовано: 2006-01-20 14:27:00

    19-20 січня 2006 року делегація Держспоживстандарту України на чолі з Головою Миколою Негричем за участю представників Посольства України в Німеччині провела переговори з керівництвом Німецького інституту стандартів.

    Українських фахівців було детально ознайомлено з діяльністю та структурою одного з найбільш авторитетних європейських інститутів у сфері стандартизації.

    Німецький інститут веде 17% секретаріатів технічних комітетів Міжнародної організації зі стандартизації (ISO) та 30% секретаріатів технічних комітетів Європейської організації зі стандартизації (CEN). Щорічно DIN розробляє та публікує понад 2500 національних стандартів, з яких 80% складають міжнародні та європейські.

    Українській делегації було передано результати наукового дослідження, яке засвідчує, що внесок стандартизації у економічне зростання Німеччини становить 1% щорічного ВВП.

    В свою чергу, Голова Держспоживстандарту М. Негрич поінформував про результати реформування національної системи стандартизації та оцінки відповідності відповідно до завдань, визначених Указом Президента України В. Ющенка від 13 липня 2005 року.

    За результатами переговорів сторони підписали Угоду між Державним комітетом України з питань технічного регулювання та споживчої політики та Німецьким інститутом стандартів про співробітництво у сфері стандартизації та сертифікації. Угода передбачає обмін нормативними документами та інформацією з питань стандартизації і сертифікації, проведення зустрічей провідних спеціалістів, курсів з підвищення кваліфікації, впровадження міжнародних і європейських стандартів, удосконалення системи стандартизації та сертифікації відповідно до вимог СОТ і ЄС. Сторони обговорили шляхи подальшої реалізації підписаної угоди. Було запропоновано механізм підготовки та погодження щорічних програм співробітництва між Держспоживстандартом України та DIN.

    У рамках візиту відбулась зустріч Голови Держспоживстандарту М. Негрича з Послом України в Німеччині.

    Прес-служба КМУ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.