• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гриценко: "Україна вступила в активну фазу розробки проекту плану дій щодо набуття статусу а НАТО"
    Опубликовано: 2006-01-20 14:59:00

    Про це заявив міністр оборони України Анатолій Гриценко 19 січня, виступаючи з лекцією у Національному університеті оборони МО Угорської Республіки імені Міклоша Зріньї в рамках візиту до Угорщини.

    Виступаючи перед слухачами цього вищого військового навчального закладу, у якому, до речі, навчаються і офіцери Збройних Сил України та МВС України, Анатолій Гриценко зазначив, що Україна вступила в активну фазу розробки проекту плану дій щодо набуття статусу а НАТО, над яким працювали експерти Міністерства оборони України та Міністерства закордонних справ України, країн - ів Північноатлантичного альянсу.

    Глава вітчизняного оборонного відомства поінформував присутніх про хід реформування Збройних Сил України протягом 2005 року. При цьому він наголосив, що, незважаючи на неритмічний процес фінансування, план реформування Українського війська минулого року вдалося виконати на 100 відсотків, а по деяких параметрах і перевищити цей показник.

    “Зараз ми приступили до виконання Державної програми розвитку Збройних Сил України на 2006 – 2011 роки, яка нещодавно була затверджена Президентом України Віктором Ющенком, - наголосив Анатолій Гриценко. – Це перший в історії Збройних Сил документ такого масштабу і статусу, який визначає конкретні завдання на перспективу для конкретних військової частини або підрозділу”.

    За словами міністра оборони України, реалізації цієї програми сприятиме те, що глава держави активно підтримує розвиток Збройних Сил України, визначивши його одним із пріоритетів у сфері забезпечення національної безпеки.

    Анатолій Гриценко також зазначив що зараз в міністерстві оборони започатковано експеримент щодо створення резерву постійної готовності кількістю 1200 чоловік. Ті 6 мільйонів „резервістів”, які до цього часу стоять на обліку військових комісаріатів, за його словами, є номінальний резерв, який за відсутності регулярної підготовки на відповідних зборах не є ефективним.

    У лекції міністр оборони України приділив значну увагу експерименту, який триває в Українському війську і полягає у комплектуванні бригад кожного виду Збройних Сил військовослужбовцями служби за контрактом. Глава оборонного відомства підкреслив, що протягом 2006 року цей експеримент має бути завершений, і у всіх з’єднаннях, які були залучені до нього, служитимуть лише „контрактники”.

    “Вважаю, що досвід, набутий країнами-сусідами нашої держави при переводі власних збройних сил на контрактну основу комплектування, буде дуже корисним для України”, - наголосив Анатолій Гриценко.

    Прес-служба КМУ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.