• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Єхануров обговорив з Кіриєнком перспективи українсько-російського співробітництва
    Опубликовано: 2006-01-23 11:30:00

    Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров провів зустріч з керівником Федерального агентства з атомної енергетики Російської Федерації Сергієм Кіриєнком, під час якої обговорювалися перспективи двостороннього співробітництва у сфері атомної енергетики.

    За словами Юрія Єханурова, ключовим завданням розвитку відносин між Україною і Росією в ядерній енергетиці буде інтеграція “всього того, що є у наших країн”. Зокрема, йдеться про відновлення єдиного технологічного комплексу в атомній енергетиці, розвиток виробничої кооперації між підприємствами двох країн, участь України та Росії у реалізації спільних проектів з будівництва АЕС в третіх країнах. На думку глави українського Уряду, обидві країни мають колосальний потенціал в атомній енергетиці, який необхідно реалізовувати.

    Зі свого боку Сергій Кіриєнко зазначив, що “кожній з країн поодинці відновлювати зв’язки буде економічно неефективно. Нас в Україні цікавить насамперед “Турбоатом”, проектувальники, будівельники, монтажники”, які мають великий досвід у будівництві атомних електростанцій. Глава “Росатома” також відзначив, що інтеграція України і Росії в атомній енергетиці дасть змогу відгравати вагому роль у світі в цій сфері.

    У ході зустрічі обговорювалося питання створення підкомітету із атомної енергетики в рамках міжурядового економічного комітету. Передбачається, що підкомітет займатиметься питаннями забезпечення „свіжим” ядерним паливом українських атомних електростанцій, вивезення відпрацьованого ядерного палива, співпрацею в будівництві атомних електростанцій.

    Сторони домовилися створити робочу групу, яка відпрацює план-графік робіт відповідних міністерств і відомств і розроблятиме довгострокову програму співпраці в атомній енергетиці. “Для нас важливо не разові договори, а довгострокові проекти”, - додав Сергій Кириєнко.

    Прес-служба КМУ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.