• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Тернопільщині влада і профспілки знаходять порозуміння
    Опубликовано: 2006-01-23 12:16:00

    Голова Тернопольської ОДА Іван Стойко зустрівся з лідерами профспілкових об’єднань області.

    Це вже друга зустріч керівника області з керівниками місцевих профспілок. На ній сторони висловили свої пропозиції щодо зміцнення профспілкового руху в нашому краї і посилення захисту прав працівників.

    Зокрема, пропозиції стосувалися погашення заборгованості із виплати заробітної плати, збільшення її рівня (профспілки ставлять питання про щорічний приріст середньомісячної зарплати на 25 відсотків), функціонування профспілок на підприємствах і підписання колективних договорів з керівництвом цих підприємств, інших аспектів зайнятості населення області. Йшлося також про необхідність відновити роботу обласної ради соціального партнерства та громадської колегії області.

    Щодо порушених питань голова ТОДА Іван Стойко зазначив, що торік в області на погашення боргів щодо зарплати було витрачено 2 млн. грн. А цього року керівникам підприємств, що заборгують заробітну плату, як порушникам законодавства, доведеться мати справу з органами прокуратури. Минулого року середній рівень зарплати в області зріс на понад 40 відсотків і керівництво області докладатиме всіх зусиль, аби це зростання продовжувалося.

    Голова ОДА погодився з необхідністю зміцнення профспілкового руху в області. “Мета влади і профспілок спільна – захищати інтереси людей”, – зазначив з цього приводу Іван Стойко.

    Зі свого боку голова облпрофради області Андрій Присяжний пообіцяв, що профспілки Тернопільщини на період до виборів утримуватимуться від крайніх акцій протесту (наприклад, страйків), навіть якщо до цього закликатимуть лідери профспілкових організацій на всеукраїнському рівні.

    За результатами зустрічі, на пропозицію заступника голови ОДА Василя Жовтюка було ухвалено створити спільну робочу групу з представників профспілок та облдержадміністрації, яка узгодить для підписання пункти спільної резолюції профспілок і влади.

    Прес-служба КМУ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.