• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кредісов: Суспільство провокує велику небезпеку
    Опубликовано: 2006-01-23 17:13:00

    Саме так охарактеризував бюджетні видатки Збройних Сил в цьому році, які затверджені Верховною Радою України, заступник Міністерства оборони України В’ячеслав Кредісов.

    Необхідно нати, що Міністерство оборони подавало на 2006 рік бюджетний запит у розмірі 8,9 млрд гривень. Реально отримало, не враховуючи “домашнє завдання” по спецфонду, - 6,9 млрд.

    “Не справа військових займатися реалізацією майна та нерухомості, зрештою воно цим й не займається. Для цього є уповноважені структури, які пройшли тендер та затверджені Кабміном. Ми тільки утримуємо, ведемо облік, охороняємо фонди. І ось тепер маємо ситуацію, коли фактично військове відомство поставлене у пряму залежність від успішності діяльності цих самих уповноважених структур, на які немає жодних реальних важелів впливу”, - додав В’ячеслав Кредісов.

    На його переконання, виправити таке становище може лише Указ Президента, яким затверджено обсяги фінансування Міноборони на рівні свого бюджетного запиту. Якщо ж коштів не вистачає, повинен бути залучений механізм кредитування Збройних Сил. Таким чином, Міністерство оборони не чекатиме, поки уповноважені структури перерахують зароблені від реалізації надлишкового майна кошти, а зможуть формувати чіткий щомісячний їх розподіл, згідно з визначеними завданнями.

    “Якщо ми не отримаємо ці кошти або отримаємо їх не вчасно, це вплине на три головні напрямки - закупівля та модернізація озброєння, реформування Збройних Сил та будівництво і закупівля житла. Тобто, теоретично ці напрямки можуть постраждати, але ми переконуємо, і, сподіваюся, цю проблему буде знято”, - наголосив В’ячеслав Кредісов.

    Загалом, характеризуючи бюджетні видатки військового відомства на цей рік, заступник Міністра оборони України зазначив, що сума видатків за загальним фондом у розмірі 6,954 млрд гривень складає 1,35% від валового внутрішнього продукту.

    “До цієї суми необхідно додати 2 млрд гривень, які згідно зі статтею 82 Держбюджету, - це спецфонд. Його, до речі, попри наші застереження, навіть не внесено до балансу основного фінансового документу країни”, - підкреслив В’ячеслав Кредісов.

    Він також додав, що на сьогодні немає жодної розвиненої держави, де на збройні сили йде менше 2% ВВП. В Україні, навіть разом зі спецфондом, цей показник не перебільшує 1,65%.

    У той же час В’ячеслав Кредісов висловив глибоке переконання, що вже найближчими роками Міноборони отримуватиме кошти тільки за загальним фондом держбюджету.

    Прес-служба КМУ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.