• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Глави урядів України та Швеції обговорили питання двостороннього співробітництва
    Опубликовано: 2006-01-24 09:42:00

    Глава українського Уряду Юрій Єхануров провів зустріч з прем'єр-міністром Королівства Швеція Йораном Перссоном, під час якої обговорилися перспективи ства України в Євросоюзі і ситуацію в енергетичному секторі України.

    Говорячи про перспективи вступу України до ЄС, Йоран Перссон заявив, що Швеція підтримує євроінтеграційну політику України, однак для того, щоб стати ом Євросоюзу Україна повинна здійснити ряд реформ, у тому числі судову. Він додав, що якщо Україна здійснить необхідні реформи й ратифікує нову Конституцію ЄС, у неї будуть всі шанси в майбутньому стати ом Євросоюзу. Зі свого боку Юрій Єхануров висловив вдячність Швеції за підтримку євроінтеграційних прагнень України.

    Під час зустрічі також обговорювалися енергетичні питання, пов'язані зокрема з необхідністю диверсифікації Україною джерел енергії. Керівник уряду Швеції зазначив: „Для того, щоб позбутися залежності від імпорту російського газу, Україна має більш ощадливо використовувати традиційні енергоресурси, а також залучати альтернативні джерела енергії, зокрема, такі як біопаливо, і для цього впроваджувати нові технології.

    Прем'єр-міністр Швеції зазначив, що його країна має досвід у використанні сучасних технологій, і шведські бізнесмени готові інвестувати в технології енергозбереження в Україні, вважаючи це вигідним бізнес-проектом.

    Юрій Єхануров, у свою чергу, зазначив, що Україна також зацікавлена в тому, щоб перейняти шведський досвід у сфері державного управління й з цією метою найближчим часом урядова делегація вирушить до Скандинавії.

    Прес-служба КМУ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.