• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Грузія сидить на холодному пайку
    Опубликовано: 2006-01-24 14:03:00

    У Грузії і досі більшість районів залишається без газового та електропостачання в результаті вибухів у неділю на газогонах у Північній Осетії та пошкодження лінії електропередач на території Росії.

    Російський газ до Грузії наразі надходить через Азербайджан, у той час як триває ремонт пошкоджених газопроводів. Наразі газопостачання відновлено лише до Тбілісі.

    Сьогодні мають відновити роботу одного з трубопроводів «Моздок-Тбілісі». Тим часом ремонтні роботи на іншому газогоні «Північний Кавказ – Закавказзя» припинені – через загрозу нових вибухів.

    Грузія зараз отримує лише ину необхідного газу. Чотирьох мільйонів кубів з Азербайджану вистачає лише для споживачів у Тбілісі. І все одно у столиці – великі черги на газозаправочних станціях.

    Решта країни залишаються без блакитного вогника. А деякі населенні пункти не мають також струму. А ця зима в Грузії особливо холодна. Мешканцям довелося прити післявоєнний листопад 1992 року. Знову буржуйки та черги за дровами. Кіріл, мешканець Тбілісі: «Кошмарная ситуация началась: холода, морозы. Газа нет у нас и света нет у нас. Как долго это продлится никому не известно. Ждем, со дня на день обещают».

    Головне завдання – відновлення енергопостачання гірських районів, які страждають найбільше. Сніги заблокували багато шляхів, перешкоджаючи терміновим постачанням дров і солярки. До сьогоднішнього ранку відновлювальні роботи на газоводі «Моздок-Тбілісі», що був пошкоджений вибухом, мають закінчитися. Втім, тиск у трубі за технологією підвищуватимуть поступово, тож російський газ Грузія отримає завтра, по обіді.

    Микола Колісниченко, начальник ремонтно-будівельної бригади: «В нашей практике постоянно бывают работы и такие, и аварийные работы. Для нас нету никаких проблем».

    Москва тим часом демонструє стурбованість заявами грузинського президента про спланованість вибухів на газопроводі та на лінії електропередач і проявляє цілковите розуміння ситуації у Грузії.

    Міхаїл Камінін, речник МЗС Російської Федерації: «Я хочу подтвердить, что российская сторона делает все необходимое, для того чтобы восстановить в полном объеме поставки природного газа и электроэнергии Грузии». Коли відремонтують другий газогін, поки що не відомо. Зараз усі роботи призупинені. Через загрозу нових вибухів.

    "НТН"

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.