Литвин не прийде на Майдан, тому що не радикал

14 ноя, 16:40

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, як і раніше, не планує йти на Майдан в річницю Помаранчевої революції.

Про це голова ВР сказав журналістам.

Зокрема, відповідаючи на запитання регіональних журналістів на конференції "Нова роль парламенту України, громадськість і ЗМІ", щодо того, де голова парламенту буде в день святкування Помаранчевої революції, Литвин відповів: "я буду на роботі, оскільки це робочий день". При цьому він додав, що на Майдан можна було б йти, якщо було б про що звітувати, зокрема, про те, що за рік "ми на практиці здійснили прорив до громадянського суспільства".

Він зауважив, що справжня революція відбулася в настроях людей. Він підкреслив, що поділяє точку зору академіка Брюховецького (йдеться про президента Національного університету "Києво-Могилянська академія" В'ячеслава Брюховецького), про те, що не політики вивели людей на Майдан, а навпаки люди змусили політиків вийти. При цьому Литвин зазначив, що на превеликий жаль, коли суспільство живе великими очікуваннями, не завжди вони можуть справдитися за такий короткий час. І про це, на переконання спікера, необхідно говорити з людьми, щоб вони це зрозуміли. Єдиним досягненням після Помаранчевої революції Литвин бачить те, що в Україні дійсно вдалося досягнути свободи слова. Про це, за його словами, свідчать і відверті обговорення корупційного скандалу тощо.

Разом з тим, Литвин перекй, що необхідно займатися не суцільною критикою всього, що відбувається в суспільстві, а об'єктивно говорити про процеси в державі і про те, що можна зробити для поліпшення ситуації. "Нам потрібно зробити головне – наші розмови перевести в площину практичних дій", - сказав голова ВР.

Крім того, в ході конференції Литвин наголосив на важливості спільних дій різних гілок влади. Він сказав, що не бачить альтернативи консолідованим діям та злагодженій роботі всіх гілок влади.
 
Вголос

Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/89188.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM