Міністерство фінансів Польщі підтримує ініціативу Мінфіну України щодо звірки митної інформації

22 фев, 16:33

Міністерство фінансів Польщі висловило свою готовність до співпраці у напрямку обміну даними з українськими колегами щодо митного оформлення товарів на суміжних митницях обох держав.

Раніше Міністр фінансів Віктор Пинзеник доручив відповідним структурним підрозділам Мінфіну запровадити щоквартальний моніторинг інформації із суміжних з українськими митниць щодо проведених митних операцій. Згідно наказу МФУ, у 5-денний термін після одержання зазначених даних планується проводити порівняльний аналіз з даними із вантажних митних декларацій, що надаються Міністерству фінансів України Державною митною службою відповідно до Угоди про інформаційне співробітництво.

У разі виникнення розбіжностей за результатами проведеного аналізу Мінфін спільно із Держмитслужбою встановлюватиме причини їх виникнення та формуватиме пропозиції щодо заходів для їх усунення.

Така звірка даних допоможе виявляти схеми і місця контрабандного ввезення товарів та боротися з уникненням від оподаткування через заниження митної вартості товарів на кордоні.

Інф. MINFIN

 


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/46756.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM