Рівень розрахунків підприємств ТКЕ у 2005 році у порівнянні з 11 місяцями 2004 року зріс на 6%

02 дек, 16:27

Рівень розрахунків підприємств комунальної теплоенергетики за спожитий протягом 11 місяців природний газ зріс з 76 % у 2004 році до 82 % у поточному році. Вище від середнього по Україні рівень розрахунків демонструють теплоенергетики Миколаївської, Полтавської, Одеської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької, Чернігівської, Запорізької областей, м. Севастополя, ряду інших регіонів, де у порівнянні з минулим роком більш активно розраховуються за спожитий газ.
Позитивною динамікою у сплаті вартості поточного і попереднього газоспоживання відзначаються також і більшість підприємств Дніпропетровської і Донецької областей.
Проте значно нижче загального рівня становлять розрахунки підприємств ТКЕ міст Дніпропетровська та Макіївки (Донецька обл.), Харківської, Луганської, Закарпатської областей.
Загалом підприємства ТКЕ поліпшили розрахунки не лише за поточне споживання газу, а й за попередні борги. Зокрема, заборгованість підприємств теплокомуненерго за спожитий за 11 місяців 2005 року природний газ скоротилась у порівнянні з аналогічним періодом 2004 року на 74 млн. грн.
ДК «Газ України» вживає організаційних та практичних заходів для підвищення рівня розрахунків підприємств ТКЕ. Нині керівники Компанії та її провідних департаментів проводять у регіонах України робочі наради за участю керівництва місцевих органів влади та підприємств ТКЕ з питань підвищення ефективності роботи газових господарств у опалювальний сезон 2005-2006 років.
Компанія уклала прямі договори на постачання природного газу 800 підприємствам комунальної теплоенергетики, котельням промислових підприємств, що забезпечують теплом населення, бюджетні установи й організації.
ДК «Газ України» звертає увагу усіх споживачів на необхідності повних розрахунків, оскільки чинний порядок забезпечення галузей національної економіки та населення природним газом вимагає постачання цього енергоносія усім категоріям споживачів лише за умови його стовідсоткової оплати.
Компанія наголошує також на необхідності економного та дбайливого використання споживачами дорогого енергоносія.
Прес-служба ДК “Газ України”



Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/39745.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM