Наступного року купити квартиру буде простіше

02 дек, 12:08

Банкіри заплющують очі на тіньові прибутки українців. Довідка про офіційну зарплату в 300-400 гривень не дозволяє видавати їм позики. Гроші, які рухаються на картковому рахунку, для фінансистів є підтвердженням платоспроможності клієнта.
По дорогий кредит бідна людина не прийде, але не всі реальні прибутки вона може засвідчити документом. Банки йдуть на зустріч і беруть до уваги інші способи підтвердження.
Віталій Шастун, начальник управління операцій фізосіб комерційного банку: "Скажімо, якщо позичальник має дві квартири: в одній він ає, іншу він може здавати в оренду. Навіть, якщо немає підтверджуючого договору оренди, то, в принципі, можна визначити, скільки в середньому в цьому регіоні коштує оренда цієї квартири".
Головний документ для кредиту – зарплата за півроку. У комерційних структурах бухгалтерія часто пише, що офіційна становить 300-350 гривень. Насправді на картки перераховують суми в кілька разів більші. Банки на це закривають очі, враховуючи в прибутки будь-який рух по картковому рахунку. Кажуть, наступного року купити квартиру буде простіше, зокрема, завдяки приходу іноземного капіталу.
Сергій Борисов, заступник голови правління комерційного банку: "Я думаю, вони не будуть демпінгувати ринок, звичайно, значна конція приведе до деякого пом’якшення відношення до клієнта, менш жорсткого моніторингу його".
Поки гривнева іпотечна позика коштує в середньому 16% відсотків, валютна – 14%. Кажуть, навесні кредити мають подешевшати.
ICTV



Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/39691.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM