НАК “Нафтогаз України” та Шелл підписали договір про співробітництво

01 дек, 14:34

НАК “Нафтогаз України” та компанія “Шелл Експлорейшн Компані Б.В.” (Шелл) сьогодні підписали договір про співробітництво, який поширюється на ліцензійні площі і включає етапи виконання робочої програми та головні положення спільної діяльності. Урочиста церемонія підписання відбулася за участі Президента України Віктора Ющенка, Прем’єр-міністра Великої Британії Тоні Блера, Голови Правління НАК “Нафтогаз України” Олексія Івченка, та Виконавчого Директора з розвідки та видобутку нафти і газу компанії “Шелл” Малколма Бріндеда.
Це перший важливий крок після угоди між двома компаніями, укладеної у квітні 2005 року, про проведення спільного дослідження на території, загальна площа якої сягає більше 31 000 км², в Дніпровсько-Донецькому басейні. Вважається, що в цьому регіоні знаходяться потенційно значні запаси природного газу.
Згідно з положеннями договору про співробітництво, Шелл буде проводити роботи на 10 площах, ліцензіями на які володіє НАК “Нафтогаз України”, у Дніпровсько-Донецькому басейні з доступом до глибокозалягаючих (5-6 км) потенційних колекторів, які залягають глибше, ніж вже відкриті неглибокозалягаючі великі родовища, які зараз розробляються. Це передбачає проведення Шелл початкового інвестування близько 100 мільйонів доларів США за цей час. Планується розпочати роботу в 2006 році.
Малколм Бріндед, Виконавчий Директор з розвідки та видобутку нафти і газу компанії “Шелл”, зазначив: “Ми дуже задоволені підписанням цього договору з НАК “Нафтогаз України”, і ми вважаємо, що це буде цікаве та взаємовигідне співробітництво. Для компанії Шелл - це значний крок у нашій стратегії, що полягає у збільшенні об’ємів інтегрованого газу у портфелі наших проектів, і ми переконані, що поєднання нашої технології та досвіду НАК “Нафтогаз України” у цьому басейні і дасть нам змогу відкрити більше запасів газу в Україні на користь всієї держави. Сподіваємося на довгострокове та взаємовигідне партнерство”.
Олексій Івченко, Голова НАК “Нафтогаз України”, заявив “Епоха міжнародної інтеграції диктує необхідність співробітництва “Нафтогазу України” з найбільшими енергетичними компаніями з диверсифікованою ресурсною базою. Ми шукаємо і знаходимо у взаємовідносинах з Шелл спільні інтереси – у партнерстві ми розширимо ринки та можливості один одного”.
Прес-центр
НАК “Нафтогаз України”




Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/39580.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM