У діяльності газових господарств впроваджуються передові в тому числі супутникові технології

30 ноя, 16:08

Оперативно одержати необхідну інформацію, якнайшвидше прибути на місце аварії, локалізувати її й усунути несправності в роботі газової мережі чи обладнання дозволяє застосування в роботі підприємства з газопостачання та газифікації «Харківміськгаз» високотехнологічних комп’ютерних та супутникових технологій.
Після надходження тривожної інформації, користуючись інформаційно-графічною системою «ГазГраф», модемним зв’язком, іншим сучасним обладнанням, диспетчер газової аварійної служби швидко з’єднує аварійні бригади з базою даних та скеровує аварійні автомобілі до місця події.
Сучасна технологія дозволяє харківським газовикам оперативніше локалізувати аварійні ситуації, одержати необхідні рекомендації щодо закриття запірної арматури для відключення аварійної дільниці, скористатися графічною й довідковою інформацією про будь-який об’єкт газової мережі.
Дочірня компанія «Газ України» «НАК «Нафтогаз України» здійснює широкий комплекс заходів з впровадження нових технологій в діяльності газових господарств. Адже підприємства з газопостачання та газифікації експлуатують нині 308 тис. км. розподільних мереж та 51 тис. одиниць газорозподільних пунктів.
Протяжність газорозподільних мереж зросла з 244 тис. км. у 2001 р. до 308 тис. км. у поточному (на 26%), а мереж з поліетилену – майже в 6 разів. Частка газопроводів з поліетилену 2001 року склала 17% від загального обсягу будівництва мереж, 2002 року – 52%, 2003 року – 57%, 2004 року – 72%.
Розпочато експериментальне будівництво газопроводів тиском від 0,6 до 1,2 МПа, а з використанням дослідних партій - труб із поліетилену марки ПЕ 100 з коефіцієнтом міцності 2,0. Нині в умовах цього експерименту експлуатується понад 50 км газопроводів.
За досвідом закордонних фірм, у Київській, Харківській, Донецькій, Одеській, Львівській областях впроваджується технологія реновації газопроводів методом протягування поліетиленових труб.
Внаслідок високих темпів газифікації населених пунктів кількість газових плит, які обслуговують газові господарства, зросла з 2001 року на 1,6 млн. одиниць, водонагрівачів – на 500 тис., опалювальних котлів – на 700 тис.
За інвестиційною програмою НАК "Нафтогаз України" щорічно встановлюється близько 200 тисяч побутових газових лічильників. Щороку зростають і темпи встановлення лічильників у побуті. Станом на 1 листопада 2005 року в Україні встановлено близько 5,3 млн. побутових лічильників газу.
Протягом трьох останніх років при зростанні загальної кількості абонентів, рівень реалізації природного газу населенню лишається приблизно на одному рівні. Це свідчить про більш економне використання за рахунок впровадження приладного обліку, застосування газоспоживаючого обладнання з високим коефіцієнтом корисної дії, новітніх технологій в діяльності газових господарств.
Прес-служба ДК “Газ України”




Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/39480.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM