Прем'єр-мiнiстр Юрій Єхануров закликав урядовців до посилення виконавчої дисципліни

30 ноя, 15:06

Під час засідання Кабінету Міністрів Прем'єр-мiнiстр України Юрiй Єхануров наголосив на необхідності покращення виконавської дисципліни. При цьому Глава Уряду попередив про персональну вiдповiдальнiсть перших заступникiв мiнiстрiв за виконання актiв Президента, парламенту та Уряду.
"Я добре розумiю, я знаю ситуацiю, в якiй ви опинилися, знаю кiлькiсть документiв, якi у вас є, однак вам треба зараз усе зробити для того, щоб порядок був наведений. Я попереджаю про персональну вiдповiдальнiсть перших заступникiв мiнiстрiв з цього приводу", - сказав Прем'єр-міністр, звертаючись до ів Уряду.
Глава Уряду повідомив, що iз 705 завдань, визначених актами i дорученнями Президента України, не виконано 35, що становить 5 відсотків.
При цьому Юрій Єхануров зазначив, що загалом дещо покращилася ситуацiя стосовно всiєї виконавської дисциплiни. Разом з тим, за його словами, у розпорядженнi Мiнiстерства фiнансiв перебуває 17 прострочених документiв, Мiнiстерства закордонних справ - 9, мiнiстерств оборони i палива та енергетики - по 8 документiв. "Звертаю увагу, шановнi мiнiстри, на цю ситуацiю", - підкреслив Ю.Єхануров.
Глава Уряду також повiдомив, що з початку роботи 8-ї сесії Верховної Ради Уряд отримав 1085 звернень i запитiв народних депутатiв. За його словами, на сьогоднi не виконано 18 завдань, що становить 2%, 146 виконано з порушенням установлених термiнiв.
Прем'єр-міністр зазначив, що Мiнiстерство фiнансiв виконало 82 доручення з порушенням терміну, Мiнiстерство оборони - 16, Міністерство юстицiї - 13, Мінпаливенерго - 9.
Говорячи про рiшення, що ухвалюються Урядом, Прем'єр-міністр повідомив, що Секретаріат Кабінету Міністрів взяв на контроль 3250 завдань, з яких не виконано 142, що становить 4 відсотки.
За словами керівника Уряду, найбiльше порушує термiни виконання Мiнiстерство фiнансiв, у якого 166 випадкiв затримок з виконанням завдань. У Міністерства юстиції - 84, Мiноборони - 44, Мiнпаливенерго - 39, Мiнекономiки - 28.
Прем'єр-мiнiстр також наголосив на порушенні виконавської дисциплiни окремими керівниками центральних органів виконавчої влади пiд час пiдготовки проекту Державного бюджету на наступний рiк. Юрій Єхануров повiдомив, що вже сьогодні доповiсть Президенту України про факти звернення керiвникiв ЦОВВ з бюджетних питань безпосередньо до бюджетного комiтету й Голови Верховної Ради без обговорення цих питань на засiданнi Уряду. "Я пропонуватиму звiльнити з роботи 1-2 керiвникiв, а там - як президент вирiшить", - підкреслив Глава Уряду.
В ході засідання Прем’єр-міністр також зазначив, що проблемні газові питання між Україною та Російською Федерацією будуть вирішені на переговорах у Москві 5-6 ня. „Ми розраховуємо в найближчий період, до кінця цього тижня, провести переговори на рівні експертів. А 5-6 ня в Москві у „Газпромі” відбудеться переговорний процес з підготовки документів на урядовий рівень”, - повідомив керівник Уряду.
Говорячи про газові питання з Росією, Юрій Єхануров зазначив, що усе йде в межах норми, він постійно проводить наради з цього приводу. „Можу сказати - нагнітання обстановки не впливає на позицію урядовців і експертів з України. Ми нормально працюємо, і я вдячний російській стороні за розуміння в цих процесах”, - наголосив Прем’єр-міністр.
Юрій Єхануров також повідомив про те, що в газових стосунках із Туркменістаном теж усе гаразд. „Розрахунки йдуть задовільно, постачання газу нормальне. Ми йдемо по графіку, - зазначив він. При цьому Глава Уряду нав, що українська делегація на чолі з міністром палива та енергетики Іваном Плачковим має протягом найближчих днів відвідати Туркменістан і остаточно вирішити всі можливі неузгоджені аспекти.
Прес-служба Кабінету Міністрів

Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/39470.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM