2006-й оголошено роком захисту дитини – Указ Президента України

30 ноя, 13:02

29 листопада 2005 року Президент України Віктор Ющенко підписав Указ про оголошення 2006 року роком захисту дитини. Цей документ Глава держави підписав під час Всеукраїнської наради «З любов’ю та турботою до дітей».
У ході наради її учасники заслухали звіт про виконання Указу Президента "Про першочергові заходи щодо захисту прав дітей" у цьому році та план щодо його реалізації на 2006 рік.
Доповідаючи перед Главою держави міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко зазначив, що сьогодні вдалося дещо стабілізувати проблему дитячої безпритульності та бездоглядності. Зокрема, як повідомив міністр, кількість вилучених з вулиці безпритульних, у порівняні з минулим роком, зменшилась на 25%, на 37% менше виявлено дітей, які вживали тичні та токсичні речовини.
Юрій Павленко зазначив, що вперше в історії нашої держави було виділено кошти (70 млн. грн.) саме на заходи з подолання дитячої безпритульності та бездоглядності. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів 85% цієї суми (58 млн. грн) були направлені в регіони для створення центрів соціально-психологічної реабілітації дітей, соціальних гуртожитків для тимчасового вирішення житлових проблем дітей-сиріт, центрів матері і дитини. А також для здійснення профілактики раннього соціального сирітства, облаштування та ремонту закладів соціального захисту дітей.
«Інтернатні заклади вважаються однією з систем захисту прав дитини в Україні. Але остання міжвідомча перевірка діяльності цих закладів, яку проводило Міністерство за дорученням Президента України, нажаль дала невтішні результати», - повідомив Юрій Павленко.
Майже у 90% перевірених особових справах дітей були виявлені порушення, 45% вихованців закладів не мають юридично підтвердженого статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування – зазначив міністр.
«Основне завдання сьогодні знайти всі фінансові і інтелектуальні ресурси в нашій державі для того, щоб створити маленькі і затишні дитячі будинки, в яких буде не більше 50 дітей. Діти повинні навчатися у звичайній школі, мати друзів, які виховуються у рідних сім’ях. Наші діти повинні не за казками, а реально знати хто така мамо і сім’ї і який той тато», - наголосив Юрій Павленко.
Довідка.
Указ Президента України від 11 липня 2005 року «Про першочергові заходи щодо захисту прав дітей» передбачає реформування системи закладів усіх форм власності для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Прес-служб Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту
тел.: 289-95-05
e-mail: pressmms
mms

Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/39433.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM