За три дні митниками затримано не задекларованої валюти на суму 480 тис.грн.

29 ноя, 12:09

Незаконне переміщення валюти через митний кордон України виявлено і припинено працівниками Бориспільської, Яворівської та Ягодинської митниць.
Громадянин Великобританії відлітав з України до Австрії і для проходження митного контролю скористався „зеленим коридором”, чим автоматично засвідчив, що не має предметів, обов’язкових до декларування. Проте, як виявилося, у двох конвертах, що лежали в доній валізі пасажира, знаходилося 40 тис доларів США; в кишенях сорочки, у яку був одягнений пасажир – 100 доларів США, 1600 Євро та 390 гривень; у двох конвертах, що знаходилися в кишені куртки – ще 20150 Євро.
В другому випадку не задекларовану валюту на тій же самій митниці було виявлено у громадянина Нігерії, який прямував з України до Нідерландів, через спрощену систему митного контролю. У відкритому конверті, що лежав в кишені брюк, у які був одягнений пасажир, знаходилися 1000 Євро; в гаманці, що лежав у доній валізі пасажира – 162 долари США та 14150 Євро.
В третьому випадку через Бориспільську митницю до Лондону відлітав громадянин США, який також скористався для проходження митного контролю „зеленим коридором”. Проте у задній кишені брюк, у які був одягнений іноземець, було виявлено 6800 доларів США.
Через Яворівську митницю (Львівська область) за кордон легковим автомобілем „Мерседес”, скориставшись „зеленим коридором” повертався громадянин Німеччини. Іноземець надав до митного контролю декларацію, у якій було зазначено, що він переміщує 7,5 тис. Євро. Проте виявилося, що у гаманці пасажира знаходилося ще 6520 Євро, дані про які в митній декларації були відсутні.
Через Ягодинську митницю (Волинська область) до Польщі автобусом прямував наш співвітчизник, який повідомив, що не має предметів, обов’язкових до декларування. Проте у кишені жилетки, яка була на пасажирові, після завірення митної декларації було виявлено 5 тис. Євро, які не були зазначені в митній декларації.
Варто нати, що громадянам-нерезидентам під час проходження митного контролю за спрощеною схемою – „зеленим коридором” дозволено перевозити іноземну валюту у сумі, що не перевищує 3 тис. доларів США (чи еквівалент цієї суми).
Складено протоколи про порушення митних правил.
Прес-служба ДМСУ

Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/39288.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM