Участь Президента України в круглому столі “The Economist”

29 ноя, 11:48

Президент України Віктор Ющенко зустрічається з керівниками міжнародних та українських компаній під час Круглого столу, організованого компанією Economist Conferences.
Тема зустрічі – обговорення бізнес-клімату в Україні та основні питання, пов’язані з економічними реформами. А саме:
-Основні економічні пріоритети для України на наступні 4 роки
-Перспективи щодо приєднання до Європейського Союзу
-Перспективи щодо вступу України у СОТ
-Стратегії для досягнення стійкого економічного зростання
Глава держави у своєму виступі планує окреслити завдання побудови контноспроможної економіки на найближчі 3 – 4 роки.
Президент України Віктор Ющенко докладає всіх зусиль, за допомоги дорадчих органів та громадських організацій, для створення концепції економічного розвитку держави на найближчі десять років. Створена та діє Консультативна Рада при Президентові України з питань іноземних інвестицій.
Українська нова влада вже засвідчила, що Україна розвиватиме інструменти ефективної ринкової економіки. В 2006 році заплановано введення мораторію на будь-які зміни в податковому законодавстві. З 2007 року розпочнеться процес поступового, але значного зниження податкового тиску. Держава планує відмовитись від адміністративного регулювання цін на немонопольних ринках. Малий та середній бізнес буде головним джерелом формування середнього класу. Держава вже почала і планує надалі знижувати регуляторний тиск на бізнес.
У зовнішньоекономічній політиці Україна планує й надалі триматися стратегічного курсу – на європейську інтеграцію. Держава робить усе можливе для того, щоб вітчизняні товари та послуги активно просувались на зовнішні ринки. Для цього Україна має вступити до Світової організації торгівлі.
Влада планує створити комплексне законодавство щодо захисту права власності. Говорячи про нинішні конфліктні ситуації, Уряд та Президент готові бути арбітром, і вже зробили чимало кроків для встановлення переговорного процесу.
Держава робить все можливе для стратегічного розвитку найперспективніших сфер економіки. В першу чергу будуть розроблені плани розвитку високотехнологічного виробництва.
В конференції беруть участь: керуючий партнер Ernst & Young в Україні Олексій Кредісов, віце-президент громадського сектору EMEA, Hewlett-Packard Інго Юраске, виконавчий директор Sun Interbrew Джозеф Стрелла, старший віце-президент Economist Intelligence Unit Деніел Торнілі, більш ніж 150 керівників компаній з України, Росії, країн Європи та інвестори зі Сполучених Штатів Америки.
Офіційне інтернет-представництво Президента України


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/39281.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM