Свинина суттєво подорожчала: які ціни в супермаркетах наприкінці квітня

01 май, 17:08

Протягом квітня 2025 року ціни на свинину в українських супермаркетах помітно зросли. Якщо ще на початку березня лопатку чи стегно можна було придбати за зниженою ціною 150–160 грн/кг, то вже наприкінці квітня вартість навіть найдешевших частин свинини без кістки рідко опускається нижче 200 грн/кг. Про це повідомляє аналітичний ресурс «ПроАгро Груп».

Одними з найдоступніших залишаються свинячі ребра та грудинка — їхня мінімальна ціна наразі починається від 199 грн/кг. Для порівняння: у березні ці частини коштували в межах 180–190 грн/кг. Підчеревина також зросла в ціні — приблизно на 15 гривень за місяць. Середня вартість цього виду м’яса зараз становить 215 грн/кг.

Найпомітніше подорожчання зафіксовано на свинячий ошийок. Якщо у березні ціна коливалась між 260 та 280 грн/кг, то нині вона зросла до 320–345 грн/кг. Таким чином, деякі позиції подорожчали майже на третину за місяць.

Лопатка, яка є популярним вибором серед покупців, також додала в ціні. Її тепер можна знайти в межах 220–240 грн/кг, тоді як у березні вона коштувала 190–200 грн/кг. Таким чином, ціновий стрибок охопив майже всі категорії м’яса.

Причини зростання вартості свинини носять комплексний характер. Експерти відзначають поєднання кількох чинників: загальної інфляції, сезонного попиту, пов’язаного з початком пікнікового сезону, скорочення пропозиції на ринку, а також продовження поширення африканської чуми свиней (АЧС), що впливає на обсяги виробництва.

Очікувати зниження цін найближчим часом не варто, адже перелічені чинники, ймовірно, зберігатимуться і в подальші місяці. Це означає, що українським споживачам доведеться пристосовуватися до нової реальності цін на м’ясо.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/342381.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM