Чотири агропідприємства отримали 13,5 млн гривень на розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства

22 окт, 17:03

В рамках урядової грантової програми підтримки малого та середнього бізнесу «єРобота» ще чотири агропідприємства отримали 13,5 млн гривень на розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства. Цю інформацію повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Міністерство аграрної політики та продовольства України.

З початку 2024 року в рамках програми вже виплачено 393,7 млн гривень грантової допомоги 99 агровиробникам. Серед них, на розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства було виділено 270,2 млн гривень, які отримали 73 підприємства. Водночас 123,5 млн гривень, що залишилися, пішли на розвиток тепличного господарства, які отримали 26 підприємств.

Історія програми «єРобота» розпочалася у 2022 році, і за цей час вже було виплачено близько 1,1 млрд гривень грантової допомоги 249 сільгоспвиробникам. З них 807,3 млн гривень були спрямовані на розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства, що підтримало 192 господарства. Окрім цього, 291,3 млн гривень отримали 57 господарств для створення та розвитку теплиць.

Грантові виплати є важливим інструментом для підтримки агровиробників в Україні, особливо в умовах викликів, з якими стикалася галузь. Вони сприяють модернізації та розширенню виробництв, що, в свою чергу, підвищує конкурентоспроможність української продукції на внутрішньому та міжнародному ринках.

Важливо зазначити, що програма «єРобота» орієнтована на підтримку малого та середнього бізнесу, що становить основну частину аграрного сектору. Завдяки цій ініціативі, підприємці можуть отримувати фінансову підтримку для реалізації своїх ідей та проектів, що безпосередньо вплине на розвиток аграрної економіки країни.

Отже, продовження фінансування агровиробників у рамках програми свідчить про важливість підтримки цього сектора, який є стратегічним для економіки України. Аграрії, отримуючи ці гранти, мають можливість інвестувати в нові технології та розвивати свої господарства, що позитивно позначається на виробництві та зайнятості в регіонах.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/340900.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM