Виробництво цукру в Україні у 2024/25 МР складе 1,7-1,8 млн тонн

17 окт, 17:04

У 2024/25 маркетинговому році в Україні прогнозується виробництво цукру на рівні 1,7-1,8 мільйона тонн. Цю інформацію оприлюднив Олександр Коротинський, директор Науково-практичного центру «Цукробурякового виробництва» та член Комітету агропромислового комплексу при Торгово-промисловій палаті України, повідомляє видання «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroTimes.

За словами Коротинського, площі під цукровими буряками в цьому році залишилися на рівні минулого року і не перевищили 250 тисяч гектарів. Це свідчить про стабільність виробництва, незважаючи на можливі виклики, пов'язані з погодними умовами.

Середня урожайність цукрових буряків на зібраних площах становить 460 центнерів на гектар, що відповідає показникам минулого року. Проте, варто відзначити, що кращі результати урожайності спостерігаються на заході України, де сприятливіші кліматичні умови сприяли розвитку рослин.

У центральних регіонах України, зокрема на Полтавщині, Черкащині та Вінниччині, урожайність цукрових буряків є нижчою. Хоча в цих областях спостерігається дещо вищий рівень цукристості, цього не вистачає, щоб компенсувати різницю в урожайності з західними регіонами.

На думку Коротинського, важливим фактором для покращення ситуації є адаптація до зміни клімату та впровадження нових технологій в агровиробництво. Підвищення ефективності вирощування цукрових буряків може суттєво вплинути на загальні обсяги виробництва цукру в Україні.

Таким чином, попри існуючі виклики, Україні вдасться зберегти стабільне виробництво цукру, що стане важливим фактором для забезпечення внутрішнього споживання та експорту.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/340859.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM