Український часник: Нові можливості на японському ринку

16 окт, 17:07

Часник сорту Любаша з України успішно експортується до Японії, і, можливо, найближчим часом на японському ринку з'являться й інші українські овочі. Про це повідомив посол України в Японії Сергій Корсунський на своїй сторінці у Facebook.

Відомо, що японська компанія m.V.m. Shoji Co. Ltd з Кобе вже розпочала імпорт українського часнику, і зустріч у Посольстві була присвячена обговоренню можливостей постачання інших овочів з України. "Ми розуміємо, що логістика є складним питанням, але спільними зусиллями ми щось придумаємо," — запевнив посол.

Згідно з описом товару на платформі онлайн-торгівлі Rakuten, український часник прибув до Японії літаком, що підкреслює зусилля, вжиті для доставки продукції найвищої якості. Представлений сорт Любаша був виведений українським агрономом Іваном Захаренком.

"Україна — сільськогосподарська країна, відома своїми родючими чорноземами, а вирощування часнику є особливо популярним," — зазначив Корсунський. Часниковий проект стартував два роки тому в рамках підтримки України, покликаний забезпечити японських споживачів продукцією високої якості, незважаючи на труднощі, пов'язані з війною.

Японські продавці запрошують споживачів скуштувати цей часник, кажучи, що він наповнений благословенням української землі та стараннями місцевих фермерів. Часник виростили брати з села поблизу Києва, які отримували інструкції від Івана Захаренка. На етикетках продукту також вказується його ім'я, підкреслюючи якість та походження.

Зазначимо, що український часник вже розпродано в інтернет-магазині Rakuten. Користувачі соціальної мережі X (Twitter) повідомляють, що цей продукт також доступний у елітних супермаркетах Kanto і Kansai, що свідчить про високий попит на українські сільськогосподарські продукти в Японії.

Цей успішний експеримент може стати прикладом для подальшого розвитку українського агроекспорту на міжнародних ринках. Вирощування та продаж українського часнику демонструє потенціал вітчизняної аграрної продукції, що може конкурувати на світовій арені.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/340852.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM