Україна зібрала понад 50 мільйонів тонн нового врожаю: у лідерах пшениця, соняшник та кукурудза

30 сен, 12:02

На кінець вересня 2024 року українські аграрії вже зібрали 50,4 мільйона тонн нового врожаю на площі 14,2 мільйона гектарів. Про це повідомило Міністерство аграрної політики та продовольства України, відзначивши успішний темп збору зернових, олійних культур і цукрового буряку.

Поточного року обсяги збору зернових культур становлять 34,3 мільйона тонн. Найбільше намолочено пшениці — 22,3 мільйона тонн з площі 4,9 мільйона гектарів. Ячмінь також показав високі результати: зібрано 5,5 мільйона тонн з площі 1,4 мільйона гектарів. Збір гороху склав 465,3 тисячі тонн, для чого було використано понад 212 тисяч гектарів.

Кукурудза, яка традиційно є однією з найважливіших культур в Україні, зібрана на площі 920,7 тисячі гектарів, з яких отримано 4,7 мільйона тонн зерна. Також зібрано 147,8 тисячі тонн проса та 115,5 тисячі тонн гречки, що свідчить про стабільні обсяги виробництва цих культур.

Олійні культури також демонструють гарні результати. Соняшник обмолочено на площі 3,3 мільйона гектарів, з яких отримано 6,6 мільйона тонн насіння. Соя зібрана на 1,6 мільйона гектарів із загальним урожаєм у 3,5 мільйона тонн. Ріпак, який також є важливою олійною культурою для експорту, показав результат у 3,5 мільйона тонн, зібраних з площі 1,3 мільйона гектарів.

Цукровий буряк, важлива сировина для харчової промисловості, зібрано в обсязі 2,5 мільйона тонн. Цей показник свідчить про стабільне виробництво цукру, яке є критично важливим для внутрішнього споживання та експорту.

Загалом, цьогорічні врожайні показники підтверджують високий рівень сільськогосподарського виробництва в Україні, попри всі виклики, з якими стикається аграрний сектор. Значні обсяги зібраного зерна та олійних культур сприятимуть забезпеченню як внутрішнього ринку, так і потреб експорту, що є важливим фактором економічної стабільності країни.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/340736.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM