Зростання обсягів вивантаження зернових вагонів у портах Великої Одеси

17 сен, 12:06

За минулий тиждень у портах Великої Одеси спостерігається значне збільшення обсягів вивантаження вагонів із зерном. Щодоби в середньому вивантажується 936 вагонів, що свідчить про покращення логістичних операцій в регіоні. Хоча до портів наразі прямує 4180 вагонів із зерном, це на 50 одиниць менше, ніж тиждень тому, загальна динаміка вивантаження демонструє позитивну тенденцію.

За даними, оприлюдненими заступником директора департаменту технології перевезень та комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерієм Ткачовим, середньодобовий показник вивантаження зріс на 181 одиницю. Це свідчить про підвищення ефективності та активізації транспортних операцій у портах Великої Одеси.

Одночасно з цим, зростає середньодобове навантаження вагонів зі збіжжям у напрямку цих портів. Зараз цей показник становить 969 вагонів на добу, що на 46 одиниць більше, ніж минулого тижня. Це свідчить про покращення пропускної спроможності залізничної мережі та підвищення рівня підготовки до експорту зерна через морські шляхи.

Крім того, збільшилася кількість вагонів із зерном, що накопичуються для відправлення до порту Ізмаїл. Зараз до цього порту прямує 619 вагонів, що на 211 одиниць більше, ніж попереднього тижня. Середньодобовий показник вивантаження в порту Ізмаїл також зріс до 74 вагонів, що є невеликим, але важливим покращенням на один вагон порівняно з минулим тижнем.

Ці зміни відображають загальне збільшення активності у сфері зернової логістики, що є позитивним сигналом для аграрної та транспортної галузей. Поступове відновлення перевезень зерна через українські порти демонструє стійкість логістичної інфраструктури в умовах складної ситуації в країні.

Подібні зрушення мають значний вплив на загальний економічний стан, оскільки ефективніші логістичні операції сприяють безперебійному експорту та стабілізації сільськогосподарського сектору України.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/340618.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM