Тепличні огірки в Україні: ціни досягли рекордних показників за останні 7 років

13 сен, 12:04

В Україні спостерігається різке зростання цін на тепличні огірки, що стало причиною занепокоєння серед споживачів та аграрного сектору. Цього тижня ціни на огірки піднялися до рекордних рівнів за останні 7 років, і, як зазначають аналітики проекту EastFruit, основними факторами є високий попит на продукцію та скорочення її пропозиції на внутрішньому ринку.

На сьогодні тепличні господарства пропонують огірки за ціною від 45 до 60 грн за кілограм ($0,31-0,52 за кг). Це приблизно на 35% вище порівняно з попереднім тижнем. Такий стрімкий ріст вартості викликаний низкою причин, серед яких зменшення кількості продукції на ринку та несприятливі кліматичні умови.

Зокрема, виробники вказують, що однією з головних причин подорожчання є обмежена кількість огірків з відкритого ґрунту, яка зазвичай надходить на ринок у літній період. Натомість тепличні господарства, що залишаються головними постачальниками, стикаються з викликами через падіння середньодобових температур, що негативно впливає на врожайність.

За даними EastFruit, ціни на огірки в українських господарствах наразі є вдвічі вищими, ніж у цей самий період минулого року. Відсутність продукції з відкритого ґрунту та зменшення врожаю в теплицях створили ситуацію, коли ринок змушений реагувати різким підвищенням цін.

Оператори ринку не виключають можливого подальшого подорожчання в цьому сегменті, якщо поточні умови залишаться незмінними. Серед факторів, які можуть додатково підштовхнути ціни вгору, називають продовження погіршення погодних умов та затримки з новими поставками продукції.

У підсумку, ситуація з тепличними огірками в Україні залишається непростою, і подальші зміни на ринку будуть залежати від розвитку погодних умов та можливості збільшення постачань продукції в найближчі тижні.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/340593.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM