Експорт пшениці з України перевищив 4 мільйони тонн

11 сен, 17:01

Станом на 6 вересня 2024 року експорт зернових і зернобобових культур з України досяг 7 525 тисяч тонн. Це свідчить про активний розвиток аграрного сектору, повідомляє «ПроАгро Груп», посилаючись на дані Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Згідно з інформацією Державної митної служби, обсяги експортованого зерна за цей період перевищили минулорічні показники на понад 2,6 мільйона тонн. Це свідчить про значний приріст у зовнішньоекономічній діяльності аграрного сектора країни.

Зокрема, експорт пшениці становить 4 032 тисяч тонн, що на 83,7% більше порівняно з аналогічним періодом минулого сезону. Цей показник підкреслює значний приріст у постачаннях пшениці на міжнародний ринок. Ячменю було експортовано 1 106 тисяч тонн, що більше ніж у два рази перевищує обсяги минулого сезону. Постачання кукурудзи за цей період досягло 2 356 тисяч тонн, що на 200 тисяч тонн більше порівняно з минулим роком.

Також за кордон відвантажено 0,3 тисячі тонн жита, що вдвічі менше, ніж у відповідний період минулого року. Це свідчить про зменшення обсягів експортованого жита.

Окрім зернових, Україна також експортувала 12,4 тисячі тонн борошна зернових культур, з яких 11,3 тисячі тонн припадає на пшеничне борошно. Це менше, ніж минулого сезону, коли поставки борошна складали 26,3 тисячі тонн.

Таким чином, український аграрний сектор демонструє активний експортний потенціал, зокрема у постачанні пшениці та ячменю, що підкреслює його вагомість на міжнародному ринку зернових культур.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/340579.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM