Прогноз цін на картоплю в Україні на 2024 рік: що варто очікувати

26 авг, 17:09

У 2024 році Україна очікує зниження урожаю картоплі порівняно з попереднім роком, що, ймовірно, вплине на вартість цього овоча. Незважаючи на те, що деякі виробники розширили площі під картоплю, виникли труднощі з насіннєвим матеріалом і проблеми з хворобами рослин, які вплинуть на загальний врожай.

Про це розповів Ігор Шкурко, директор ПРАТ НВО "Чернігівеліткартопля", в інтерв'ю для Zemliak.com. За його словами, наразі ціна на картоплю, яка добре зберігається, становить приблизно 12 грн/кг. Водночас, середньостиглі та пізні сорти картоплі, що будуть закладатися на зберігання, ймовірно, матимуть вищу ціну.

Шкурко також зазначив, що у вересні можна очікувати невелике зниження ціни на картоплю, що є типовим для цього періоду. Це пов'язано з тим, що у вересні фермери масово викопують картоплю і продають її оптовикам для забезпечення своїх фінансових потреб. Оптова ціна на картоплю може досягти 20 грн/кг.

Аграрій висловив думку, що ціни на картоплю не досягнуть прогнозованих 35 грн/кг на рівні закупівельних цін. Такі високі ціни можуть спостерігатися лише в роздрібних магазинах для кінцевих споживачів.

Шкурко підкреслив, що ціни на картоплю цього сезону будуть вищими, ніж у попередні роки. Немає шансів на те, що ціна повернеться до рівня 3 грн/кг, який спостерігався на початку минулого сезону у вересні-жовтні. Тому споживачам слід готуватися до підвищення цін на картоплю протягом цього сезону.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/340458.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM