Мінна небезпека в Україні: 128 аграріїв постраждали від вибухів з початку війни

21 авг, 17:07

З початку повномасштабного вторгнення в Україну 128 українських аграріїв стали жертвами вибухів мін. Ситуація з забрудненням земель вибухівкою в країні ставить під загрозу життя і здоров'я приблизно 6,37 мільйона осіб.

Про це повідомила прес-служба апарату Верховної Ради, посилаючись на дані «Суспільного. Новини», як передає «ПроАгро Груп».

За інформацією Міністерства внутрішніх справ, в Україні забруднено понад 144 тисячі квадратних кілометрів території, що є потенційно замінованими. Найгірша ситуація з мінуванням спостерігається в Херсонській, Харківській, Миколаївській та Донецькій областях.

Великі території, які потребують розмінування, представляють серйозну загрозу для безпеки аграріїв, які працюють на цих землях. Розмінування таких площ в Україні потребує близько 37 мільярдів доларів та кількох років часу.

Така масштабна проблема вимагає термінового міжнародного співробітництва і фінансової підтримки для забезпечення безпеки людей і відновлення використання земель. Станом на сьогоднішній день, країна стикається з серйозними викликами, пов'язаними з небезпекою мін і необхідністю їх усунення для захисту населення та стабілізації аграрного сектора.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/340436.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM