Зміни у виробництві молока: Зростання та зменшення

06 авг, 17:06

Міністерство аграрної політики та продовольства України оприлюднило статистику за перше півріччя 2024 року, яка відображає зміни у виробництві молока. За цей період в усіх категоріях господарств було вироблено 3,54 мільйона тонн молока, що на 2% менше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомляє Інфагро.

Зокрема, домогосподарства суттєво скоротили обсяги виробництва молока, зменшивши їх на 8%, що дорівнює 2 мільйонам тонн. У той же час, сільськогосподарські підприємства продемонстрували зростання на 6%, довівши обсяги до майже 1,5 мільйона тонн. Однак, це зростання не змогло повністю компенсувати зменшення обсягів у домогосподарствах.

Аналітики зауважують, що зменшення виробництва у домогосподарствах важко компенсувати в короткостроковій перспективі, оскільки поголів'я корів на початок липня було на 2% меншим порівняно з минулим роком. Це є однією з основних причин погіршення ситуації.

Відзначається, що скорочення поголів'я корів негативно впливає на загальні обсяги виробництва молока. Аналітики Інфагро переглянули свої прогнози на весь 2024 рік у бік зниження, очікуючи загальне скорочення виробництва молока на 5%, до 7,1 мільйона тонн.

Прогнозується, що обсяги промислової переробки молока збільшаться лише на 3%, а експорт молочної продукції, ймовірно, залишиться на рівні 2023 року. Це свідчить про те, що, незважаючи на позитивні тенденції у сільськогосподарських підприємствах, загальна ситуація у молочному секторі залишається складною.

Таким чином, в умовах зменшення виробництва молока у домогосподарствах, сільгосппідприємства продовжують відігравати важливу роль у забезпеченні молочних продуктів, але їх зусилля поки що не достатні для повної компенсації втрат у домашніх господарствах.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/340338.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM