Українські експортери отримали можливість ліцензувати товари онлайн

02 авг, 12:05

Українські підприємці тепер можуть подавати заявки на ліцензії для експорту товарів у електронному форматі через Єдиний державний вебпортал електронних послуг, згідно з оновленнями до наказу Мінекономіки "Про порядок ліцензування експорту товарів". Цю ініціативу оголосило Міністерство економіки.

Нові правила дозволяють зберегти можливість подання паперових документів, проте сприяють переходу до електронних сервісів. Цей крок став частиною широкомасштабної дерегуляції, спрямованої на полегшення умов бізнесу в Україні.

Міністр економіки України Юлія Свириденко підкреслила: "Цифровізація державних послуг для бізнесу є однією з пріоритетних завдань на шляху до більшої ефективності та прозорості. Перехід до електронного отримання ліцензій для експортерів є лише початком; ми також працюємо над спрощенням процедур для імпортерів та оптимізацією вимог до дозвільної документації".

Для отримання ліцензії на експорт товарів з України онлайн підприємцям потрібно подати низку документів через вебпортал, включаючи лист-звернення з гарантією сплати державного збору, заявку та відповідний зовнішньоекономічний договір з усіма додатками та перекладами.

Після завантаження документів у електронному кабінеті, розгляд заявки зазвичай займає до 10 робочих днів. Позитивне рішення призводить до автоматичного видання ліцензії, яка стає доступною через кабінет заявника.

У разі вибору подання документів у паперовому форматі з можливістю отримання відповіді електронним шляхом, важливо вказати свою електронну адресу при поданні документів.

Важливою особливістю є те, що під час дії воєнного стану процес видачі ліцензій на експорт та імпорт товарів здійснюється безкоштовно, і лист-звернення не вимагає додавання гарантії сплати державного збору.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/340305.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM