Липневий спад цін: кавуни в Україні подешевшали на третину

01 авг, 17:09

У липні 2024 року в Україні спостерігається значне зниження цін на кавуни. Середня вартість цього популярного літака зменшилася на 33% порівняно з аналогічним періодом минулого року, з 24,5 грн до 16,5 грн за кілограм. Таку інформацію наводить прес-служба гуртового ринку «Шувар», як повідомляє AgroTimes через «ПроАгро Груп».

Тетяна Попович, керівниця відділу маркетингу ринку «Шувар», пояснила, що зниження цін обумовлене кількома ключовими факторами. По-перше, спостерігається значне збільшення пропозиції кавунів. Це результат відмінного врожаю в Закарпатті та Одеській області, сприятливих погодних умов та розширення площ під кавунами, що призводить до надлишку продукції на ринку і, відповідно, зниження цін.

По-друге, імпорт кавунів відіграє важливу роль у зниженні цін. Значний обсяг імпортованих кавунів з Туреччини та Греції допомагає підтримувати ціни на низькому рівні. Імпорт з Туреччини зріс на 10%, а з Греції – на 8%, що також вплинуло на зниження цін.

По-третє, попит на кавуни наразі залишається невисоким через дощову погоду, що ще більше сприяє зниженню цін. Недостатній попит разом із зростанням пропозиції створює сприятливі умови для зниження вартості цього продукту.

Таким чином, поєднання великого врожаю, збільшеного імпорту і слабкого попиту призводять до активної конкурентної боротьби на ринку, що позитивно впливає на зниження цін на кавуни в липні 2024 року, підсумувала експертка Тетяна Попович.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/340303.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM