Ціни на кавуни в Україні знову зросли після обвалу

30 июл, 17:03

В Україні знову спостерігається підвищення цін на кавуни після значного зниження їхньої вартості. Відповідно до даних щоденного моніторингу проєкту EastFruit, цього тижня кавуни продаються в середньому на 23% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Експерти ринку пов'язують це подорожчання із скороченням пропозиції кавунів від місцевих господарств. Висока температура повітря і тривала посуха, яка спостерігається в більшості регіонів країни, негативно вплинула на врожай. Частина кавунів загинула в полях, що призвело до дефіциту продукції.

Сьогодні виробники відвантажують кавуни за ціною від 7 до 15 грн/кг ($0,17-0,36/кг), що в середньому на 23% дорожче порівняно з минулим тижнем. Проте ринкові аналітики вважають таку ситуацію тимчасовою. Вони прогнозують, що після відновлення збирання врожаю пропозиція кавунів на ринку збільшиться, що може призвести до зниження цін.

Однак, за словами фахівців, якість кавунів, які залишилися в полях, суттєво погіршилася через сонячні опіки. Це призведе до зростання відсотка некондиційної продукції, яку фермери будуть прагнути реалізувати якнайшвидше.

Аналітики також зазначають, що пропозиція кавунів на внутрішньому ринку може зрости, оскільки деякі господарства в центральних і західних областях лише починають масове збирання. Незважаючи на зростання цін, сьогодні кавуни в Україні пропонуються в середньому на 52% дешевше порівняно з другою половиною липня 2023 року.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/340267.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM