Ранній збір ремонтантних сортів малини в Україні: виклики і можливості

30 июл, 12:09

У 2024 році в Україні спостерігається аномально раннє збирання ремонтантних сортів садової малини, що зазвичай починається у середині серпня. Цей несподіваний сезонний зсув значно впливає на динаміку ринку ягід у країні.

За словами експертів, які спостерігають за аграрною ситуацією, ремонтантна малина вже доступна на ринку за цінами від 100 до 130 гривень за кілограм ($2,4-3,2 за кг). Юлія Тимошенко, керівник проекту з виробництва заморожених фруктів "Тиферет", підкреслює, що якість ремонтантної малини значно вища порівняно з малиною літніх сортів.

Очікується, що надходження ремонтантної малини на ринок збільшиться у найближчі тижні, що може призвести до певного зниження цін на цю ягоду. З іншого боку, високий попит на заморожену малину продовжуватиме підтримувати її ціни на стабільно високому рівні.

Світовий ринок малини на сьогодні стикається з проблемами недостатньої пропозиції та значного підвищення попиту. Україна, як один із ключових виробників, також відчуває наслідки цих глобальних тенденцій. Проблеми з урожаєм у Сербії, зниження площ під малиною в Польщі та складнощі, пов'язані з війною і дефіцитом робочої сили в Україні, ускладнюють стабілізацію ситуації на внутрішньому ринку.

Загалом, раннє збирання ремонтантних сортів малини в Україні не лише відкриває нові можливості для виробників і експортерів, але й ставить перед ними виклики щодо управління ресурсами та підтримки стабільності цін. Ситуація залишається динамічною і вимагає уважного моніторингу та аналізу для ефективного реагування на зміни на ринку ягід.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/340262.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM