Різке падіння цін на огірки в Україні: що спричинило обвал?

08 июл, 12:04

На українському ринку спостерігається стрімке зниження цін на огірки. Незважаючи на те, що у стаціонарних тепличних комбінатах урожай першої сівозміни з кожним днем стає меншим, ціни на огірки продовжують падати.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Згідно з даними щоденного моніторингу проекту, тепличні комбінати наразі продають огірки за ціною від 10 до 22 гривень за кілограм. Це на 58% дешевше порівняно з кінцем минулого тижня. Таке різке падіння цін пов'язане з початком масового продажу огірків відкритого ґрунту.

Основною причиною цього цінового тренду є значна пропозиція огірків на ринку, як зі стаціонарних теплиць, так і з відкритого ґрунту. Аналітики зазначають, що темпи збуту у цьому сегменті залишаються досить низькими, що також сприяє зниженню цін.

Ціни на огірки в Україні вже знизилися на 36% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Це свідчить про значне перенасичення ринку цією продукцією. За словами експертів, така ситуація може зберігатися і в найближчому майбутньому, оскільки більшість операторів ринку прогнозують подальше здешевлення огірків.

Таким чином, українські споживачі наразі мають можливість придбати огірки за дуже вигідними цінами, однак для виробників це означає суттєві фінансові втрати. Залишається сподіватися, що ринок зможе знайти баланс між пропозицією та попитом, що дозволить стабілізувати ціни на цей популярний овоч.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/340104.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM