Розпочато жнива: врожайність у шести областях України

24 июн, 12:02

Аграрії шести областей України активно розпочали збір ранніх зернових та зернобобових культур. Жнива вже тривають у Вінницькій, Дніпропетровській, Кіровоградській, Одеській, Миколаївській та Херсонській областях. Про це повідомило Міністерство аграрної політики та продовольства України.

На даний момент загальний обсяг намолоченого зерна нового врожаю складає 48,3 тисячі тонн. Зокрема, зібрано 1,1 тисячі тонн пшениці з врожайністю 22,0 ц/га, 39,9 тисяч тонн ячменю з врожайністю 29,8 ц/га та 7,3 тисячі тонн гороху з врожайністю 22,0 ц/га.

Згідно з даними Мінагрополітики, аграрії Вінницької області демонструють найвищі показники врожайності, збираючи по 30,5 центнерів з гектара. Цей регіон встановив новий стандарт ефективності для всієї країни.

Водночас, лідером за обсягом обмолоту посівних площ є Одеська область. Тут аграрії вже обмолотили 11,8 тисяч гектарів, що є найбільшим показником серед всіх областей, які розпочали жнива. Це свідчить про високий рівень організації та технічного забезпечення місцевих сільгосптоваровиробників.

Міністерство аграрної політики та продовольства також повідомило, що інші області країни готуються приєднатися до жнив у найближчі тижні. Очікується, що загальний обсяг зібраного врожаю значно зросте, враховуючи сприятливі погодні умови та високий рівень підготовки аграріїв.

Нагадаємо, що минулий рік був непростим для сільського господарства України через складні погодні умови та економічні виклики. Проте, цього року аграрії показують гарні результати, що дає надію на поліпшення ситуації у аграрному секторі.

Таким чином, розпочаті жнива в шести областях є важливим етапом для забезпечення продовольчої безпеки країни та підтримки економіки. Ефективна робота аграріїв та їх досягнення у врожайності є прикладом для всіх регіонів України.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/340017.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM