Посівна ярих культур в Україні на фініші: результати на 2024 рік

03 июн, 18:01

Міністерство аграрної політики та продовольства України повідомило про завершення посівної ярих культур на визначених територіях країни. Згідно з даними від відомства, на понад 7 мільйонах гектарів було засіяно олійних культур, а на понад 5,5 мільйонах гектарів — зернових та зернобобових культур.

У рамках регіонального поділу, сільгосппідприємства з Вінниччини, Волині, Кіровоградщини, Одещини, Полтавщини, Тернопільщини, Буковини та Закарпаття успішно завершили сівбу ярих культур. Зокрема, станом на теперішній момент, аграрії донесли про завершення сівби на 98% площ ярих зернових та зернобобових культур.

У конкретних цифрах це виглядає наступним чином: для кукурудзи було засіяно 3,89 мільйона гектарів, для ячменю — 782,6 тисяч гектарів, для пшениці — 252,5 тисячі гектарів, для вівса — 163,7 тисяч гектарів, для гороху — 162,5 тисяч гектарів, для гречки — 97,7 тисяч гектарів і для проса — 63,6 тисяч гектарів.

Протягом останнього тижня відбулося збільшення посівних площ зернових та зернобобових культур на 104,8 тисячі гектарів.

Особлива увага була приділена також посіву олійних культур. Зокрема, соняшник було засіяно на площі 5,12 мільйона гектарів (97% від запланованого обсягу), а сої — на площі 1,93 мільйона гектарів (97%).

Також у фокусі уваги були цукрові буряки, які було посіяно на площі 250,1 тисячі гектарів, що складає 97% від прогнозу.

Ці дані свідчать про успішне виконання сільськогосподарських планів на початку сезону та готовність аграріїв до майбутніх фаз агротехнічних робіт та збору врожаю.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/339845.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM