Цукровий буряк: прогнозовані доходи на 2024 рік

29 фев, 17:09

Експерти вважають, що дохід від вирощування цукрового буряку цього року може бути меншим, ніж у попередні періоди, хоча культура залишається однією з найприбутковіших у середньостроковій перспективі. Про це заявив генеральний директор компанії "Галс Агро" Сергій Кравчук у співбесіді з Latifundist.com.

За його словами, попри певні обмеження, фермери, які вирішать вкладатися у цукровий буряк, все одно матимуть більш високий дохід порівняно з вирощуванням зернових. Проте, Кравчук зауважив, що ці доходи можуть бути меншими у порівнянні з попередніми роками.

Компанія "Галс Агро" має в своєму складі два цукрових заводи, які минулого року не працювали через обстановку бойових дій в їхній зоні. Однак у 2022 році один з заводів був відновлений, а другий заплановано запустити в роботу цього року.

Сергій Кравчук пояснив, що цього року компанія не має наміру змінювати свою сівозміну. Він підкреслив, що оптимізована сівозміна враховує потреби холдингу у різних культурах для власного використання, таких як соя, кукурудза для тваринництва, а також цукровий буряк для роботи цукрових заводів, і енергетичні культури для біоенергетики.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/339055.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM