Введення мита та квот на агропродукцію з України: Польща стурбована

11 фев, 13:44

Введення мита та квот на агропродукцію з України: Польща стурбована

Польська влада розглядає можливість введення мита та квот на імпорт агропродукції з України. Ця ініціатива викликала занепокоєння серед українських аграріїв, які вже стикаються зі складнощами на міжнародних ринках. За даними Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, обсяг експорту сільськогосподарської продукції до Польщі за останні роки значно зрос.

Відповідно до представників польської влади, введення мита та квот мотивоване бажанням захистити внутрішніх виробників від недобросовісної конкуренції. Вони стверджують, що українські товари ввозяться за заниженими цінами, що може негативно позначитися на розвитку польської аграрної галузі.

Проте, українські аграрії вважають ці заходи недружніми та неправильними. Вони стверджують, що українська агропродукція відповідає всім міжнародним стандартам якості і безпеки, і введення мита та квот може суттєво ускладнити їхній доступ на ринок ЄС.

За словами експертів, такі заходи можуть також негативно вплинути на економічні відносини між Україною та Польщею. Обидві країни є важливими торговельними партнерами, і введення обмежень на ввезення української агропродукції може призвести до загострення торговельного конфлікту.

Загалом, ситуація є напруженою, і вирішення цього питання вимагатиме конструктивного діалогу та пошуку компромісу з обох сторін. Важливо знайти баланс між захистом внутрішніх інтересів країни та підтримкою вільної торгівлі та співпраці між Україною та Польщею.

 


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/338925.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM